#TGIF…Goede doelen en de ver van mijn bed show

Als de voordeurbel rinkelt roep ik meestal tegen mijn keukentafellief, GEEN KAARTEN KOPEN.
Wij hebben de kaarten (denk wel 10 pakjes) deze week bij het oud papier gegooid.
Als de voordeurbel rinkelt roep ik andermaal tegen mijn keukentafellief, WE ETEN GEEN WAFELS, van die oudbakken wafels in een plastic zakje, die nooit opgegeten worden.
De groene collectebakken aan de deur,  voor elke  variant van een ziek of zeertje,  is er wel een collecte en ik gooi er altijd wat in.
De jongens en meisjes van de 6 euro per maand donateurschapjes, wie is er niet ingestonken.
Kinderzegels, Grote Club actie, Jantje Beton, Leger des Heils…weet ik veel.
Nu dat irritante glazen huis weer ergens is neergezet komen de schoolkinderen de deurbel grijs hameren om lege flessen, klusjes, oud papier en weet ik wat voor bedeldingen.
Let wel, ik steun meerdere doelen met een vast bedrag per maand of jaar en met een SMS als dat zo uitkomt.

Vorig jaar heb ik me al een geërgerd aan het goede doel van Serious Request. Als heel Nederland in beweging komt en er worden miljoenen binnen geharkt, waarom van die ver van mijn bed doelen?
Het Rode Kruis geloof ik dit jaar, tegen babysterfte.
Natuurlijk een goed doel (er zijn denk ik niet eens slechte doelen)…zag laatst de documentaire in welk land je het best geboren kunt worden en daar zaten heel schrijnende beelden tussen.
Wat ik wil zeggen is dat in Nederland zeker in deze doorlopende crisis zo verschrikkelijk veel goede doelen te bedenken zijn. Voedselbanken, daklozen, 1 miljoen mensen die onder de armoedegrens leven.
Denk je eens in, wat het voor een kind betekent dat in Nederland met de steeds grotere scheiding tussen arm en rijk, naar school gaat.
Nog even en we kunnen hier gezien de ontwikkelingen in onderwijs, geen gratis schoolboeken meer,  maar wel een tablet of smartphone een One Laptop Per Child actie starten.

 

Ik heb 1 lege krat en 1 statiegeld fles meegegeven met de leuke snelle bedelscholier, maar verder krijgt Serious Request van mij niks.

Eén reactie

  1. Het Rode Kruis krijgt geen cent van me!
    Weet je hoeveel de directeur verdient?
    No way 🙁

Reacties zijn gesloten.