TGIF: Zou er een Kudtfeestje zijn?

Vanmorgen passeerde er een Tweet over het Kalsbeekcollege waar, in plaats van afspraken vooraf over gedrag in Social Media, achteraf gemonitord wordt wat leerlingen roepen. Als voorbeeld werd gesproken over een leerling die iets met een geslachtsdeel geroepen had over school. Vervolgens werden de ouders van de leerling gebeld er na een gesprek met allen , mocht de leerling voor straf 1 maand niet op Twitter. Zo moet het dus niet, maar dat zullen ze zelf inmiddels ook wel doorhebben.
Vooral na de zeer onsmakelijke geenstijl post waarin de leerlingen in de meest grove taal naar de mond gepraat wordt, lekker popi.
Ik ga ervan uit dat het vanaf maandag in training gaande webcare team (toch vakantie) @onderwijslente gaat volgen en om tips vragen.
Of, er wordt afgekeken bij scholen die het wel begrepen hebben, de kracht van Twitter gebruiken om juist het gesprek met een leerling aan te gaan als ze mopperen. Ik zie daar gelukkig steeds betere voorbeelden van..
De vluchtigheid van Twitter was eigenlijk vandaag zeer goed zichtbaar. Vanmorgen viel half Twitterend Nederland over de school heen en al hashtaggend zagen wij vanmiddag dat het Kalsbeek de Leukste School van Nederland is en een radio 538 award gewonnen heeft.
Tsja…de enige die dat nog niet weet is die arme leerling die een maand niet mag Twitteren, die leest het morgen in de krant.