TGIF: Wat ver weg is, is sexy….maar

Nou ben ik toch al niet zo’n meeholler voor goede doelen en acties en ben de gemakzucht zelf, maar van Serious Request krijg ik pukkels. Natuurlijk is het fantastisch dat een radiostation heel Nederland op de been krijgt om geld in te zamelen. Maar de idoterie slaat wel toe. Eerst het gevecht waar het Glazen Huis komt te staan…natuurlijk is dat echt niet van uit de goede doelen gedachte maar puur commercieel…wat zullen de vreettenten en cafe’s in Leiden een omzet draaien. Dan 3 DJ’s die zich laten opsluiten voor het goede doel en heel Nederland die lege Coca Cola flessen loopt in te zamelen, Kerstmutsen voor een 10-tje koopt en voor weet ik hoeveel een plaatje aanvraagt.
Al een paar keer had ik zoiets …wat een vreemd doel….muskietennetten? Het doel dit jaar, de mamma’s van de oorlog….prachtig..echt heel zinvol.
Maar, ik lees ook in de krant dat de voedselbanken veel meer aanvragen krijgen dan ze aankunnen, dat er vanwege de crisis steeds minder voedsel bij hen aankomt. Ik las in het #AD dat een gezin de Kerst doorbrengt in hun auto. We hebben toch ook een redelijk aantal dak- en thuislozen. Hoeveel mensen onder het sociaal minimumĀ  zitten er de Kerst thuis de pest er in te hebben dat hun kinderen ook dit jaar met dezelfde winterjas als vorig jaar moeten doorkomen.
Mag het volgend jaar wat dichter bij huis?
Nou luister ik sowieso niet naar radio 3 in deze periode, behalve als ik zeker weet dat 1 van de huidige Glazen Huis bewoners 6 uur onder zeil is…dan durf ik wel…ja dezelfde DJ die maakt dat ik tussen 12 en 2 NOOIT naar 3 FM luister…smaken verschillen.
Heb heel even bedacht 100 euro te storten met het verzoek dat hij een dag z’n mond houdt…maar ja…dan gaat die 100 euro naar een verwegge mamma, terwijl ik liever een dichtbij mamma steun

2 reacties

  1. Nu ben je wel een beetje zuur, Karin.
    Waarom niet alle twee? Stort je 100 euro voor #SR11 en nodig je een dakloze uit voor het kerstdiner…

  2. @jef ach ik denk dat ik daar niemand een plezier mee doe…dus ik geef de dakloze 10 euro en geef 100 euro aan de plus om wc papier in de voedselbankpakketten te doen…nooit mensen lastig vallen met elkaar

Reacties zijn gesloten.