Ik doe het even zo, eerst zeuren over van alles en dan gescheiden daarvan een gedegen inhoudelijk verslag.
WAAROM IS HET BIJ GROTERE BIJEENKOMSTEN EN CONFERENTIES MEER REGEL DAN UITZONDERING DAT ER GEEN GEDEGEN INTERNETVERBINDINGEN ZIJN!!!
Gisteren waren ruim 1000 docenten van Avans hogeschool bijeen in het Chasse Theater in Breda voor een Onderwijsdag die geheel gewijd was aan Onderwijs en ICT. Je zou dan verwachten dat iedereen zich realiseert dat internet daar deel van uitmaakt. In onze voorbereiding hadden we al wat lacherig YouTube filmpjes omgezet naar wmf, ik had een usb stick en we hadden 4 eigen notebooks mee om zeker te weten dat e.e.a zou werken zonder snel internet. Ik had zelfs een poging gewaagd een lokale wiki op mijn eigen PC te maken. Al bij aankomst hoorden we dat deze week het draadloze internet aangelegd was…..ja enne was dat dan gedegen getest? We hadden ook direct door dat de achterafruimte waar wij aan de slag moesten niet echt sterk internetbereik had (antennetje erbij?) De eerste workshop van ons stond tegenover een lezing van Wim Veen in de grootste zaal, logisch dat je dan maar 5 deelnemers in een workshop hebt. De tweede en derde workshop puilden uit, ruimte voor 21 deelnemers maar ruim 30 wachtenden. Wat een onvoorstelbare afgang als je dan mensen die al wat huiverig zijn voor de inzet van ICT in hun onderwijs, die wat drempelvrees hebben, te bevestigen in hun opvatting: zie je nou wel, het doet het nooit. Geef mij maar de ouderwetse overheadprojector, die doet het altijd. De hele draadloze internetverbinding was geploft en niet meer stabiel te krijgen (bekabelden hadden geen probleem). Op mijn werknotebook pakte ik het nog op en dat bleef werken maar alle andere draadlozen waren dood. De workshops werden dus een soort Tupperware parties waar de mensen met Flips en Ipod wel aan de slag konden (mooie eindproducten ook) maar de IGoogle, RSS, Wiki en Ning mensen naar mij zaten te kijken en ik dus heel vraag en aanbodsgericht van alles liet zien. De meeste aanwezigen vonden dat eigenlijk niet vervelend, maar wij wel…..alleen door doen en eraan ruiken..samen met tips kun je de mensen over hun drempelvrees heen krijgen. Het is allemaal niet moeilijk en kan ook snel en handig zijn. Bij deze heb ik me voorgenomen dat als we weer gevraagd worden voor zo’n workshop ik een garantie wil dat er Internet is. Ik stop met een workshop geven en er bij voorbaat rekening mee houden dat internet het niet doet. Bij presentaties gebruik ik internet niet omdat schakelen storend is en screendumps mooier zijn, als er tijd over is kan er altijd live geschakeld worden. Maar hands-on en juist de doelgroep met wat scpsis mbt onderwijs en ICT ga ik niet meer bevestigen in hun scepsis. Trouwens wat denk ja van slechte reclame voor ons, ik was bij een workshop en niks deed het….daar ga ik niet mee in zee hoor. De Poken die we kregen als beloning heb ik ook weggegeven aan de studente die ons begeleidde., trouwens voor een Poken heb je INTERNET nodig.
Waarom een losse post op deze manier? Het organiserend comite van Avans zat er net zo mee in de maag en ik wil hen dan ook niet echt iets verwijten…eigenlijk niemand als organisatie en persoon maar #@(*&##!ยง zorg voor een stabiele Internetverbinding als je een Onderwijsdag over ICT hebt! Hoop dat we een herkansing krijgen!
Trouwens er waren genoeg mensen niet op komen dagen, die wisten zeker al dat ze bevestigd zouden worden in hun scepsis, gezien het aantal kaartjes dat er om 12 uur nog niet waren opgehaald ๐
2 reacties
Beste Karin
De eerste workshop van ons stond tegenover een lezing van Wim Veen in de grootste zaal, logisch dat je dan maar 5 deelnemers in een workshop hebt.
Is dat zo logisch?
Dat verhaal van Wim Veen is inmiddels wel uitgekauwd en je kan ook nog wel de nodige vraagtekens bijzetten.
Of is het zo populair omdat je dat verhaal eenvousdig naast je neer kan leggen. Lekker consumeren (jaja aardig verhaal, daar moeten we echt wat mee doen, laten we een werkgroep Homo Zappiens instellen …) ipv echt aan de slag te gaan met docenten en leerlingen?
Hey Karin, ik kan me je frustratie zo goed voorstellen!
Reacties zijn gesloten.