TGIF vrijdag 5 juni host betekent gAStheer

Als jullie me nu konden horen zouden de Utregse klanken je tegemoet schallen met de (nu getikte) zin:  man, man , man wat wor je doar moe vaan.
Normaliter ben ik niet van het openbaar negatief namen noemen, maar ik heb het nu gehad. Een week of twee geleden werd ik gebeld op mijn prive 06 door een incassobureau en werd er gevraagd naar mijn partner. Ik liet de mevrouw uitleggen waarom ze mij belde om mijn partner te bereiken, hij heeft zelf een telefoon. Afijn, er stond een dikke rekening open bij ASHosting en die was uit handen gegeven aan een incassobureau. Vervolgens vroeg ik de mevrouw of ze mij kon vertellen hoe ze aan mijn nummer kwam, over welke webdomeinen en rekeningen ze het had en zou mij terugbellen. Eergisteren weer telefoon, andere dame, zelfde verhaal…maar nu met de domeinnamen waar de hosting niet van betaald was. Bij navraag (en SIDN controle) bleek dat 1 wel op mijn naam en de ander op mijn partners naam stond…maakt eigenlijk niet uit, maar rekening op rekening en aanmaning op aanmaning was per post naar het oude (2 jaar geleden verlaten) adres gestuurd (ja een envelop met een rekening er in en een postzegel erop).
Nu ben ik best aardig en geduldig maar wil iemand mij eens uitleggen waarom een webhostingpartij wel mijn adres kan vinden om andere rekeningen te sturen, wel mijn telefoonnummer kan doorgeven aan een incassobureau, wel mijn e-mailadres heeft (hoe kun je anders de inlognamen en hostingserver gegevens) en ook via de websites (zelfs de info@ adressen ervan) mij had kunnen bereiken maar op geen enkele  manier mij meldde  dat ik vergat een rekening te betalen?

Hoe kan het dat alles digitaal is behalve het sturen van een rekening en aanmaning? Antwoord op mijn mail naar heb was een opzeggingsformulier in pdf en een nieuwe (foute rekening), verder niets. (dat opzegging schriftelijk moet allah…maar wat moeten ze dan weer met mijn paspoort?)

Wat een verademing is het geautomatiseerde, zeer klantvriendelijke en alles digitale gastherenclubje waar alle sites nu naar toe verhuisd zijn.  Hoe heerlijk de snelle service, snelle antwoorden met tickets, 1 pincode voor alle producten, een uitroloverzicht van al mijn domeinen als ik een vraag wil stellen, links naar direct ingevulde .nl verhuisformulieren lage prijzen en heeeeeel veeeeeel extra applicaties. Hup Hosting2Go en ajuu AShosting.

Oh ja…..de rekening is betaald…daar ging de discussie niet over.