TGIF vrijdag 4 juli, heren denk ook eens aan ons

Daar waar mannen verlangend wachten op zwoel warm zomerweer omdat het dan weer “rokjestijd” is, breekt voor ons vrouwen de ergste tijd dan aan.
Deze week met 2 mannelijke collegae op een terras op het Neude de modeshow weer eens gevolgd. De nieuwe term: He een hertje geleerd en ook volgens de wijzers van de klok mensen gespot. Dat gaat zo: kwart voor drie, foute jurk. Tien over 4, arm zadel en ga zo maar door. Nu ben ik niet de ladylikeste dame en doe dus vrolijk mee. Maar mannen, waarom trekken jullie een korte, dan wel bijna korte, dan wel te lange korte broek aan? Mag je zo het huis uit?
Fout is natuurlijk helemaal een te korte, strakke, korte broek anno EK 1988, T-shirt en let op (dames ogen dicht en visualiseren) witte sportsokken en veterschoenen.
Of, ja ze lopen zo lekker, Nike Air convertibles (je weet wel van die kapotgesneden platjakkers die je op de camping aantrekt onder de douche) met daarin ook weer sokken? Sandalen…….met sokken…….brrrr.
Mijn ergste nachtmerrie verwekker zag ik al dagenlang aankomen, op school, leerlingen de deur uit en ja hoor daar komen ze. Docenten in korte broeken in alle varianten (ook Hawaii draken), slippers (dat wel) of Jesusboots. NOT DONE! Ik word daar ‘s nachts zwetend van wakker.
Goed is, een mooie bermuda daarop een linnen dan wel dun katoenen shirt en leren slippers,mooie instappers (ook wel bordeelsluipers genoemd) of een lichte sportschoen. GEEN SOKKEN (en liever ook niet smokkelen met van de enkeldingetjes, die zie je toch). Maar liever wel in de vrije tijd en niet in de mijne.
Wat dat aangaat ben ik blij dat ook voor mij over ruim een week de vakantie begint, kan ik weer in mijn wandelafritsbroek, wandelsokken en hoge wandelschoenen, nu maar hopen dat ik geen lezers van dit blog tegenkom.
Goed weekend!

Blogged with the Flock Browser