TGIF vrijdag 29 mei, boodschappen tips

Tips om om in de supermarkt mij blij te houden en een GOUDEN TIP.

 1. Tel je boodschappen voor je in de 10 stuks snelkassa rij gaat staan en niet nadat je het 20e artikel op de band gezet hebt en dan verbaasd zegt…goh je neemt zomaar meer mee dan gepland.
 2. Je hebt 2 handen gekregen van Onze Lieve Heer, gebruik die dan ook met op de band zetten en het inpakken van de boodschappen, niet je handtasje vasthouden en met een hand stapelen.
 3. Weeg je groenten en fruit af op de daarvoor bestemde plaats, dat is niet bij de kassa (sommige supermarkten uitgezonderd)
 4. Controleer je boodschappenlijstje niet pas bij de kassa…niet..oh sorry, nog even wat pakken…..en dan na 10 minuten terugkomen met je armen vol.
 5. Zet ook niet je kar alvast in de rij….om vervolgens de hele winkel nog eens door te lopen om te zien of je echt niets vergeten bent.
 6. Kijk bij het binnenkomen van de supermarkt of je je portemonnee bij je hebt
 7. Controleer of het deksel van de mayonaise pot vast zit, of slimmer pak potten niet bij het deksel op, dat geeft rommel.
 8. Schud cola en spa flessen niet eerst om daarna (weer bij de kassa) te controleren of de dop vast zit door aan diezelfde dop te draaien.
 9. Inpakken van boodschappen mag best tijdens het werk van de caissiere gebeuren, je hoeft niet je hele familie leed met haar te delen en dus de rest van de rij
 10. Check de bordjes 2 halen/ 1 betalen in de winkel, wacht niet tot de caissiere je erop attendeert, doet ze dat wel, zeg dan dat je er maar 1 nodig hebt.
 11. Houdbaarheidsdata zijn ook te lezen bij het zuivel vak, niet als je het in de tas wilt zetten.
 12. Je hebt dat kratje bier er zelf opgezet, denk er dan aan dat je dat aan het begin van de afrekensessie zegt, niet na het afslaan.
 13. Een statiegeld bonnetje mag je ook een andere dag inleveren, dat hoeft echt niet direct als je erachter komt dat je het vergeten bent, wederom na betaling nogmaals 5 handelingen.
 14. Houd rekening met het feit dat je moet betalen en zet dus de tas met je portemonnee erin niet ONDER alle boodschappen.
 15. Je hoeft niet te proberen precies gepast te betalen (met geld dus) om er vervolgens na een uit graven in het losgeldvakje achter te komen dat je het net niet redt.

GOUDEN TIP: Als je nu voor je de boodschapppen inpakt je pinpas door de gleuf haalt en je pincode intikt…hoef je na alle piepjes alleen maar op ok te drukken. Bijna overal staat: u kunt direct beginnen met pinnen als het eerste artikel gescand is.
Ach ja ik weet dat veel mensen al in een moderne supermarkt mogen winkelen en zelf scannen (@annetsmith)…..of gewoon online bestellen en laten thuisbezorgen…maar ja zover zijn wij hier nog niet.
Kinderen in de supermarkt laat ik hier even buiten beschouwing, dat levert weer een nieuwe TGIF op.
Morgen dan maar om de boodschappen…dan heeft heel de Meern mijn tips gelezen 🙂

Dokusoap_de-winkelwagen

2 reacties

 1. Superlijstje! Echt iets voor op lifehacking.nl. Heb je het daar al ingestuurd? Dan kom je vast in het volgende lifehacking e-book.

 2. Het zijn inderdaad hele herkenbare zaken, maar, zoals je al aangaf, hopelijk langzamerhand iets wat gaat uitsterven. Ik maak al enkele jaren met veel plezier gebruik van het zelfscannen bij onze Appie. En hoewel je zou verwachten dat mensen daarbij frauderen, schijnt dat heel erg mee te vallen. Dus niks lange files voor de kassa, geirriteerde medeklanten en onvriendelijke cassieres. Maar als iedereen straks gaat zelfscannen, heb je daar ook weer files…
  Over online bestellen gesproken: is dat niet veel duurder dan in de supermarkt? Volgens mij zijn de productprijzen namelijk ook hoger dan in de winkel, en dan heb je ook nog bezorgkosten. Lijkt me in deze crisistijd dus niet zo’n oplossing.

Reacties zijn gesloten.