TGIF Vrijdag 18 december,e-rocu.nl/techniek/ – Topdeskcall: 080704-03.


Nog in de ongewassen staat aan de volle ontbijttafel mijn laatste ROC TGIF, nu kan het nog en kan het gewoon weer niet laten.
Het ROC bestond in oktober 5 jaar, ons clubblad de Drijfveer zou voor een keer met een jubileumnummer uitkomen. Gisteren mocht ik nog even genieten van deze feestelijke uitgave. Er was een oproep geplaatst in de mail, geef een bezuinigingstip of stuur ons je eigen ervaringen 5 jaar ROC eens op. Wat ik nu in mijn postvak had liggen was een reclameblaadje van het ROC waar 4 reacties op de achterkant staan over bezuinigingsideetjes. Een relaas van 2 pagina’s niets, over de toekomst en veel meer niks. De rapportcijfers over de communicatie (4,9 interne communicatie), Blackboard krijgt als communicatiemiddel een 6,4 en het Intranet een 5,3. Klap op de vuurpijl 1 hele pagina over al het ROC nieuws op datzelfde Intranet.
Over het Intranet dan nog maar 1 keer. Staat op een LAN en kan dus thuis niet bekeken worden, in alle mail (een mail over wat er op het Intranet geplaatst is) wordt de link naar dat LAN gemaakt…nou scheelt het, want zoals eens eerder gemeld lezen veel collegae nooit hun werkmail thuis, maar diegenen die dat wel doen krijgen niets te zien. Meest tenenkrommend is, dat er ook steeds gezegd wordt hoe je moet inloggen, met de webmail gegevens….ben je deze kwijt bel dan…..Lieve schatten, als ik die mail kan lezen, heb ik dus mail en ook de gegevens……als ik die mail niet krijg, lees ik geen mail en weet ik niets over het intranet. Oh ja, op de intranetsite worden in de rubriek meest gestelde vragen antwoorden gegeven waarmee je verder komt op het Intranet……nee niet klikken…want….IK KAN ER NIET BIJKOMEN VANUIT HUIS EN OOK NIET VANAF MIJN WERKPLEK. 35 hits per dag trouwens.
Nog eentje dan…..in de vacaturekrant wordt bij de vooropleidingseisen van een functie minimaal WO gevraagd. Minimaal WO??? is er een hogere opleiding dan?
Dit lijkt zo allemaal een beetje op natrappen, maar dat bedoel ik er eigenlijk niet mee. Een lerende organisatie leert van het verleden en gaat op weg naar een goede gezonde toekomst. Als je als organisatie niet wilt inzien dat er MENSEN werken en dat er een WIJ gevoel moet onstaan om daar te komen, dan is er iets niet in orde. De VVV irischeques in de post ter vervanging van het Kerstpakket (of zelf gekozen schenking aan een goed doel) maakt dat mensen zich niet gewaardeerd voelen. 
Natuurlijk ga ik het ROC missen, de collegae die al jarenlang in de oude netwerken (de oude Units) samen vechten voor onderwijs, onderwijsinhoud, onderwijsinnovatie, professionalisering. Die mensen ga ik missen. Natuurlijk is het makkelijk om thuis aan de ontbijttafel te zeuren over van alles, maar waar kan dat dan anders, waar is het platform voor de personeelsleden om hun mening te laten horen?
Oh ja, (zie titel) er staat nog een Topdescall open: de oude ROC Utrecht webserver, waar voor de verschillende techniek locaties open informatie stond, gaat op 1 januari plat vanwege de ouderdom en foute domeinnaam. In de aanbieding techniek.rocmn waar al een jaar een queeste bezig is om die te activeren en gezamenlijk te vullen en onderhouden. Meest gehoorde reactie als ik dat aan mensen vroeg of ze mee wilden doen: ja zeg, ik ga niet in mijn eigen tijd op mijn eigen thuis PC zitten werken.
Dag ROC, bedankt voor alle kansen en uitdagingen die ik er de afgelopen 10 jaar heb gehad, dag lieve collegae, we Twitteren, LinkedInnen, mailen of gaan gewoon de kroeg in. Oh ja, voor diegenen die het nog niet weten (blijkt dus al een paar dagen) ik ben vertrokken en ga naar de commercielen.
Hallo Paragin here I come.

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

Reacties zijn gesloten.