TGIF vrijdag 12 september To whom it concerns


Helaas kan ik het niet laten en toch nahijgend van deze week, een TGIF.
Deze week weer bergen nieuwe leerlingen de school in. (ja beste mensen LEERLINGEN, ik weiger vanaf nu leerlingen van het MBO student te noemen, evenals het noemen van een opleiding met de naam Academy en Lyceum erachter)  Vanzelfsprekend ging er weer heel veel mis. Geen inlogaccounts, vergeten te melden dat bij omzetten van edu-mail ook de inlog van Edu-roam veranderde. (hand in deze in eigen boezem!) Docenten die nooit mail lezen en dus van niets weten. Leerlingen die gewoon helemaal niet ingeschreven staan omdat “het formulier” op de verkeerde stapel lag. Leerlingen die niet op komen dagen op een intake gesprek, bij nabellen: ja ik kreeg net de brief per post en zag dat ik vanmorgen op gesprek had moeten komen. Leerlingen die gewoon helemaal geen accounts krijgen omdat wij alles gescheiden willen houden en dus contract inschrijvingen van ruim 3000 euro per opleiding onder een Crebo niet als leerlingen willen zien. 3x een zoekende in de woestijn in ons uithoekkantoor, ik moet in P22 zijn…..tsja dat lokaal bestaat gewoon niet, typefoutje? Uitnodigingen waar in staat, wacht in de kantine aan de tafel met het bordje intake erop, geen bordje geen intake? Boeken die niet besteld kunnen worden omdat leerlingen het wel heel moeilijk vinden om hun opleiding te vinden tussen de massa boekenlijsten die wij produceren.
Alles komt uiteindelijk best op z’n pootjes terecht, maar wel omdat we bijvoorbeeld mensen hebben rondlopen die het onderwijs 100% voorop zetten en dingen doen die niet mogen. Iemand van ons (vaak door velen gehate) GDC ICT die twee middagen leerlingen op weg helpt op edu-roam (scriptjes hier en daar) en daarna op het matje geroepen wordt dat, dat niet mag. Steeds moeten zeggen: nee, wij ondersteunen alleen maximaal Windows XP. Vista? da ga nie…..Mac, huh, wa’s da? Over Blackboard met 1 persoon  7×24 heb ik het al eens gehad.
Ook is ons buiten de deur rookbeleid drastisch aangepakt. Er hangen papieren en verbodplastickjes, hier niet roken maar op de rokersplaats. De eerste dagen samen met een paar andere collegae een poging gewaagd de rokers voor de deur weg te houden (er staan geen asbakken meer, dus alles wordt op straat gegooid), maar ja als je eigen collegae tussen de rokende leerlingen gaan staan op de stoep en niet op de rokersplek, wordt je als Roomser dan de Paus afgeschilderd als je er wat van zegt.
Enne eigenlijk had ik me deze week bezig moeten en willen houden met, onderwijsflexibilisering, generieke onderwijsinhoud, taalbeleid, hoe om te gaan met persberichten over orientatiefase, domeinen en de inrichting daarvan. Volgende week dus maar eens anders aanpakken en beleid en plannen 100% voorop stellen in plaats van die lastige zeurende leerlingen zich welkom te laten voelen.

Blogged with the Flock Browser