TGIF: Vos transport en andere weg stekeligheden

Volgens mij is het bij lange na niet de eerste keer dat ik mopper over hufters, asocialen, klevers, leasebak eikels, oost europeanen in roestbakken en andere vrolijke lieve mede weggebruikers. Maar op vrijdag de 13e moet dat wel weer eens kunnen.
Allereerst een sneer naar de chauffeur van de Vos Deventer DAF met kenteken BT-VT-66, wiens vrouw, auto of hijzelf¬† Tonny heet. Tegelijkertijd de veeg uit de pan naar zijn werkgever of de mijnheer/mevrouw die de mail van info@vos…..nl leest en zou moeten beantwoorden.

Tijdens de dagelijkse langzaam aan actie bij Rijnsweerd zag ik in mijn binnenspiegel het rode Vos Monster wel erg groot worden en besefte dat die niet ging stoppen. Nou heb ik altijd zoveel mogelijk ruimte voor mij….dus alles los en TOK. De auto op de vluchtstrook en gauw kijken of mijn blauwe schatje niets had. Wonderbaarlijk genoeg..geen krasje…dus boos gekeken naar mijnheer Tonny Vos en weer achter het stuur. Dom natuurlijk want voor hetzelfde geld dondert de uitlaat er na 3 meter onder vandaan en weet je niks. Afijn…ik ben dus rustig gaan rijden en heb zoveel mogelijk opgeschreven en heb een mail op hoge poten geschreven naar het eerst vindbare email adres van Vos Deventer. Een vrachtwagen chauffeur die in de file constant heel dicht op zijn voorganger zit en deze zelfs een tik geeft IN DE FILE.. moet op z’n donder krijgen en ik een verontschuldiging. Denk je dat ze daar bij VOS ook zo over denken? Ze nemen niet eens de moeite de mail te beantwoorden.

Afijn nu ik toch los ben…wil iemand die zichzelf hier herkent mij eens vertellen:

  • waarom moet je als iemand een rij (veel te dicht op elkaar rijdende) vrachtwagens passeert, al slingerend en knipperend bumperkleven?
  • als je al passeert geef je voorganger dan even de kans terug te gaan naar de rechterweghelft…of is dat te veel gevraagd?
  • waarom is het nodig om de haverklap van rijbaan te veranderen in een file?
  • waarom voeg je op het allerlaatste moment (dus eigenlijk te laat) in, in een stilstaande rij die ook afslaat en wel netjes wacht?
  • een richtingaanwijzer is om richting aan te wijzen, waarom gebruik je die niet?
  • groot licht mag niet en ermee knipperen ook niet….wat is het nut daarvan?
  • heb je al een toeter op je waterscooter? dan hoef je die van je auto namelijk alleen bij nood te gebruiken en niet om 3 uur ‘s nachts in een woonwijk
  • laat jij wel eens iemand voorgaan als er staat vanaf hier ritsen? of denk je dat ermee bedoeld wordt dat je gulp openstaat?

Kortom….wat een gigantische massa eikels rijdt er in Nederland op de snelwegen!