TGIF-tig Kennisnet door de korte bocht

Zeldzaam een 2e TGIF maar ik ben ook wel over de rooie

Vanmiddag plaatste ik op Twitter een bericht over de trillende mobiele telefoon van mijn collega. Hij was in gesprek en had zijn GSM op een keihard bureau liggen. De trilstand aan en dan 2x telefoon en dus ook 2 keer een SMS van een ingesproken voicemail. Kan gebeuren en dan Tweet je dat.
Wat gebeurt er vervolgens tot mijn verbazing, de tweet op de website van Kennisnet…de dag in 4 tweets.

Ik zou me beklagen over de aanwezigheid van mobiele telefoons en als je de koptekst leest in de klas…nou daar was ik echt niet. Ik zat op kantoor…in Putten….
Waar ben ik nou zo boos over….ik wilde verontwaardigd reageren op dit vreemde gebruik van content en het uit z’n verband rukken van een Tweet met daarbij ook nog eens de vermelding van mijn naam.
Ik wilde een reactie schrijven:
Ik vind mobiele telefoons een verrijking voor het onderwijs. Mobieltjes aan en je hebt 7×24 de kans om te leren, samen te werken. De leefwereld van leerlingen meenemen de klas is, dat zou toch top zijn.
Maar helaas ….als je op reageren klikt…krijg je de melding: Could not open Socket.
Ik ben al maanden bezig om een nieuwsbericht van de kennisnet website AF te krijgen, het zal ook wel weer eeuwen duren eer dit bericht er af is. Maar…als je ooit eens een bericht indient om op OP de site te krijgen, moet je 10 redactieslagen door voor er iets geplaatst wordt.
Oh ja…en op mijn boze tweet werd natuurlijk niet gereageerd na 18.00 uur.
Zet de mailboxen maar open daar…want ik ben echt BOOS!

 

14 reacties

 1. Beste Karin,
  Ongetwijfeld zal hier een WEL doordachte weldoordachte respons van kennisnet op volgen. Jammer dat de snelheid van de moderne sociale media door deze medewerker niet in combinatie te brengen was met de voorgeprogrammeerde vorm van zijn stuk. De dag in vier tweets is ook wel een pittige opgave natuurlijk. En dan nog met een deadline!
  Prettig weekend.
  Frans

 2. Hallo Karin,

  Ik denk dat we allebei hetzelfde denken over mobieltjes in de klas. Ik heb jouw tweet overgenomen omdat het mooi het contrast aangeeft tussen de ergernis over alom aanwezige trillende mobieltjes in het openbaar (vergaderingen, werkplekken, etc) aan de ene kant, en de meerwaarde voor het onderwijs aan de andere kant. Het lijkt wel een paradox. Ik heb niet willen suggereren dat jij, Karin Winters, tegen het gebruik van mobieltjes in de klas bent.

  Aan jou de keus. Zal ik je tweet verwijderen uit het artikel, of wil je dat ik het verduidelijk? Ik hoor het graag!

  Vriendelijke groet,
  Lucas
  Kennisnet

 3. @lucas, het gaat niet om het verwijderen of het plaatsen van een tweet of van wat jij vindt..het gebruik van een tweet met een daaraan vastgeknoopte foute veronderstelling hoort vergezeld te gaan van een melding vooraf. Daarnaast wil ik kunnen reageren op de post die geplaatst is..technisch kan dat nu niet. Het is niet persoonlijk naar jou maar ..dit is gewoon een slecht voorbeeld van datgene waar kenisnet nou voor zou moeten staan. Mediawijsheid, ict vaardigheden en techniek..in al deze gevallen..jammer. Aan jou laat ik de keuze om de techniek open te stellen zodat ik daar kan nuanceren of de tweet weghalen. Ik verwacht in elk geval een openbare verontschuldiging voor het gebruik van mijn naam gekoppeld aan een tweet…zoals je zou kunnen weten..tweet ik op persoonlijke basis

 4. Hallo Karin,

  Zoals eerder gezegd heb ik nooit willen veronderstellen dat jij tegen het gebruik van mobieltjes in de klas bent. Om die verwarring toch met alle zekerheid weg te nemen, heb ik jouw tweet verwijderd.

  Wat betreft de techniek, daar ga ik maandag als eerste achteraan!

  Fijn weekend!
  Lucas
  Kennisnet

 5. hmmm,
  Zo weldoordacht is deze weldoordachte reactie welbeschouwd ook niet. In de tweet zelf is toch echt niets te ontdekken over meerwaarde in het onderwijs. Fouten echt toegeven is zo moeilijk. Het is een paradox. De bal terugspelen.
  hmmm….

 6. Beste Lucas,
  Onze reacties hebben elkaar in tijd gekruist….
  Een goede beslissing!
  Zou inderdaad erg fijn zijn als de techniek/tijd/druk echte communicatie niet te vaak zou hinderen.
  Prettig weekend.
  Frans

 7. @lucas, helaas met het verwijderen van de tweet redt Kennisnet het niet. Nogmaals het gaat niet om jou persoonlijk maar de politiek die bedreven wordt. Als je mijn blog terugleest zul je zien dat het voor buitenstaanders onmogelijk is een nieuwsbericht van de site te laten halen.
  Kennisnet pretendeerd mediawijs, ict vaardig en social mediaal te zijn…NOPE. Ik wil gewoon kunnen reageren op de website, van te voren geinformeerd te worden als er iets over over mij geroepen wordt. Dus bedankt voor het weghalen…maar we hebben altijd de foto’s nog.
  Mijn vraag aan Kennisnet…wat hebben jullei nu geleerd en wat gaan jullie beter en anders doen?

 8. Net thuis volg ik met verbazing de discussie die hier gevoerd wordt. Beetje pijnlijk allemaal. De schrijver van Kennisnet maakt zich bekend als Lucas, maar hoeveel mensen in Nederland weten dan gelijk dat het om Lucas Raggers gaat? Daarvoor moet je op z’n minst op Twitter zitten…
  We moeten nog veel leren als het gaat om mediawijsheid met z’n allen!

 9. @Karin,
  Je refereert aan eerdere seintjes richting Kennisnet om iets weg te halen of te corrigeren. Ik denk dat het goed is de links er nog even bij te halen want de kans is groot dat @Kennisnet geen idee heeft waar je het over hebt.
  Dus voor de volledigheid, het gaat om dit bericht:
  http://www.karinblogt.nl/archives/3671
  Later nog gevolgd door:
  http://www.karinblogt.nl/archives/3713

  Wie weet dat het helpt om jouw ergernis uit de wereld te helpen…

 10. Hallo Karin,

  Na een weekend flink doorhalen werkt de reactiemogelijkheid werkt weer! 😉

  Lucas

 11. Hmm, helaas is ook een tweet van mij volledig zonder voorkennis en context geïnterpreteerd. Jammer dat je (al zeg ik het zelf) aan de frontlinie van Apple in het onderwijs (en daarmee de iPad) staat, maar door zo’n stukje wordt weggezet als de zoveelste twitteraar die de mosterd elders moet halen terwijl er zoveel moois gebeurt in NL.

  Dubbel jammer dat je bij veel van dat moois betrokken bent, maar dat werd dan weer even niet opgemerkt.

  En dat terwijl ik wéét dat Lucas zoveel beter weet hoe dingen zitten. Laten we het maar op een bedrijfsongelukje op een off day houden 😉
  Heb maar een reactie op het artikel geschreven om een en ander recht te zetten.

 12. @fons, inmiddels is er innig contact geweest met Kennisnet en de lucht is geklaard. Jammer dat ik me soms wat boos moet maken, maar dat maakt dat er wel beweging in komt.

Reacties zijn gesloten.