#TGIF, Plogkeek op mijn week

Ploggen is leuk, maar kost me door de week gewoon te veel tijd. Vandaag mijn week in foto’s maar dan wel met de speciale #TGIF ergernisjes natuurlijk.
Laat eens weten of dit wat is, anders stop ik ermee.


MAANDAG, hij is echt kleiner dan je denkt!!
Het lijkt mij boven enige twijfel verheven dat de auto op de foto van een dame is. Echt…als man wil je niet dood gevonden worden in een felblauwe Fiat 500. Daarbij komt, dat wij vrouwen er blijkbaar om bekend staan te parkeren alsof onze auto de omvang van een supergrote benzineslurpende hoerensloep heeft. Deze dame vond waarschijnlijk de uitstap (pratend mantelpakje) belangrijker dan een ander de mogelijkheid geven om te parkeren.
Al bijna 2 jaar spaar ik deze aso parels. Denk ook eens aan een ander, zeker met zo’n dinky toy.  Ook voor vrouwen geldt soms, hij is kleiner dan je denkt!

maandag


DINSDAG: Sappig gesprek maar schaatsen gemist.
Mijn jaarlijkse beoordelingsgesprek was al ver vooruit gepland, dus schaatsen kijken, zat er niet in.
Het gesprek ging prima en ik mag nog even blijven.
Ter voorbereiding had ik dit keer mijn directe collega’s 3 vragen gesteld over mijn resultaat afspraken en hen om feedback gevraagd. Niet iedereen is daar even goed in, feedback geven. Wat mij betreft zou een beoordelings/functionerings gesprek altijd vergezeld moeten gaan van feedback van rechtstreekse collega’s, eikelpoetsen en ego strelen kan op die manier netjes geobjectiveerd worden.

sapdinsdag

 


WOENSDAG: Coolste Breekdeweek Guus Meeuwis
Hoe kan ik nou iets TGIF’s zeggen over woensdag? Onverwacht kreeg ik dinsdag toch nog 2 VIP kaarten van KPN (interne verloting) dus met dochterlief en route. De ergernis…als je niet van Guus Meeuwis houdt, niet wil meezingen of op z’n minst meedeinen, blijf dan thuis!! Er stonden een aantal uberharken tussen die waarschijnlijk anders thuis hadden zitten punniken of modelvliegtuigjes in elkaar hadden gezet. Wat een stijve slapdingesen zeg,
Oh nog een…nee twee ergernisjes. De Coolste baan is Cool, maar die rottige parkeergarage van het stadion heeft maar 3 betaalautomaten en iedereen wil tegelijk weg….drama’s en natuurlijk de zeikerds, ik laat je er niet tussen en toeterend de mensen wegjagend. Het was toch een klein feestje….dus hier is Guus

guus


DONDERDAG: Het was toch vakantie?
Op de terugreis naar huis gaf mijn weg voorzegger aan dat ik door de Leidsche Rijn Tunnel moest, natuurlijk ben ik eigenwijs…en ja toen was de file mijn lot.

indefile


VRIJDAG: van Bus naar Borst
Ach kom laat ik er maar effe 2 ingooien, ergernissen dus.
Op weg naar Utrecht voor de 2-jaarlijkse (ja zinvollle) marteling, het bevolkingsonderzoek, met de bus. De chauffeur liet een mevrouw (nee niet echt een dame) instappen, terwijl ze 50 euro had om een kaartje te kopen en de chauffeur geen wisselgeld had. Waarschijnlijk had zij (als vaste zwartrijder…of in elk geval met zo’n uitstraling) gezegd wel even in haar tas te kijken voor kleingeld. Totdat 2 haltes later, de chauffeur de bus stilzette, naar haar toe kwam lopen en haar verzocht de bus te verlaten.
Wat mij betreft is dat 3x fout.
Ik begrijp dat er niet veel geld in een bus moet zijn, het is geen geldtransport, maar

  1. hij had haar sowieso niet moeten laten instappen, er komt om de 7 minuten een bus. Ze had dus tussentijd genoeg om te gaan wisselen.
  2. Geef bij instappen aan dat er alleen met gepast geld betaald mag worden, dan was ze niet eens ingestapt of had al voor gepast geld gezorgd (als het een regelmatige reizigster zou zijn)
  3. Verkoop gewoon geen kaartjes meer, dan weet iedereen waar ‘ie aan toe is.

Afijn ik ben 2,50 euro armer en waarschijnlijk doet deze mevrouw dat 3x daags zo, maar ze bedankte me in elk geval hartelijk na het uitstappen. Het constructiefoutje geeft weer hoe Qbuzz soms wat ondersteboven denkt.

buspl

Omdat ik mijn gemaakte foto’s op wil maken, kom ik nog even terug op mijn Tweet:
Conclusie na mammo. machine is door man ontworpen. Als mannen hun zaakje ertussen moesten stoppen..was het pijnlozer gemaakt.
Geloof dat ik wat mensen aan het schrikken maakte. Het was gewoon de tweejaarlijkse marteling van het tietknijpen voor de borstkanker preventie. Ik schreef er al eens over, waarom maken ze dat moment tot een marteling?
De ingang zit op de meest trieste plaats van heel Utrecht (aan het stationsplein), de wachtkamer is zouteloos met ook nog eens kontklemmende rotstoeltjes. Het bordje in de kleedkamer is niet vriendelijk, er hangt ook nog eens een manshoge spiegel onder fel neonlicht. Wij dames zijn vaak niet heel gecharmeerd van dat confronterende en zeker niet met ontbloot bovenlijf, terwijl de legging nog aan is.
De geroutineerde bedieningsmevrouw doet dag in dag uit hetzelfde…weet wat wij voelen en kan daar niets tegen doen.
Waarom moet iets dat alle vrouwen in Nederland vanaf hun vijftigste doorlopen zo vrouwonvriendelijk en pijnlijk zijn? Dat moet anders!!
Op naar het uitstrijkje met de koude eendenbek in een tussen kamertje bij de huisarts.
onderz

 

5 reacties

  1. Ik wil geen 50 worden. Ik wil geen 50 worden. Ik wil geen 50 worden. Il wil geen 50 rijden. Ik wil geen 50 worden. Misschien moeten ze mij in de wachtkamer zetten om t publiek op te warmen! !

  2. Ik kan wat met dat ploggen..
    Laat Laura het publiek maar opwarmen met leuks van Guus,, wel graag in Ede. Moet ook nodig voor de onderhoudsbeurten, zag al ernstig tegen het gebeuren op en dat wordt op deze manier niet beter op.. Maar het is iig prettig om te lezen..

  3. PloEgen idoor de week heen is leuk om te zien en te lezen. Ga vooral door en wees voor mij een inspiratiebron 😉

Reacties zijn gesloten.