#TGIF: PH waarde…zuur=ongezond maar lucht wel op.

PHwaarde

De PH waarde daalt, riep oud collega Warner Boer vanmiddag op Twitter.
Hij heeft gelijk, soms daalt de PH waarde van mijn Tweets, Blogposts en zelfs gesproken tekst.
Zeuren en verzuren is te makkelijk en ik had me, na een goed gesprek met Dieter Möckelmann, voorgenomen alerter op te zijn.
Ik zou op Twitter niet meer in 140 tekens kort door de bocht bot reageren, maar dat hier op mijn eigen weblog doen.
Lange leve mijn eigen in het leven geroepen blog op vrijdag #Thank God It’s Friday!

PH waarde 4: de gemeenteraadsverkiezingen.
De opkomst was weer eens bedroevend laag. Het recht om te stemmen is een recht en geen plicht. Maar gaan de landelijke mannen in het pluche zich, in plaats van een bliksemafleider in de foute uitspraken van een geblondeerde mijnheer te zoeken, eens achter de oren krabben?
Hoe komt het dat we geen gebruik maken van ons stemrecht? Het gevoel dat het er niet toe doet en er toch niets verandert is eigenlijk te zuur om bij stil te staan.
Aan de andere kant (mijn blog dus mijn zuur) door thuis te blijven helpen we wel een radicale engerd straks bij de 2e kamer verkiezingen in het zadel.

PH waarde 3: de IPON
Natuurlijk waren we blij als Edubloggers met een mooie plek, natuurlijk was het heerlijk om met heel veel mensen te praten en van alles te delen.
Maar, eigenlijk is het een heel lastige beurs.
De presentaties zijn al jarenlang een probleem, heel veel herrie in de hokken. Het centrale podium doet absoluut geen recht aan centraal. De mensen die op dat podium staan moeten zich voelen als een rozenverkoper op de Oude Gracht op zaterdagmorgen. Iedereen kletst en kijkt met een half oog naar een prater.
De exposanten staan op prijzige plaatsen en ik verwijt hen niets, want het zijn allemaal onderwijs dingen die ook bruikbaar zijn. Zonder hen zouden beurzen niet eens georganiseerd kunnen worden.
Waarom niet de NOT, IPON, I&I, NCOSM, Next Learning, Onderwijsdagen en vele andere beurzen/conferenties in een groot kwalitatief voor elk wat wils congres.
Waarom niet de combinatie private en publieke sprekers maar in een andere vorm?
Weg met jubelende keynotes en uurtjes frontaal powerpointkijken of prezidraaien?
Ik weet niet hoe, maar het moet echt anders.

PH waarde 2: LinkedIn gedragingen
Weer verbaasde me ineens de bezoekers activiteit op mijn LinkedIn account. Natuurlijk deel ik graag mijn netwerk maar ik stel het niet op prijs dat er gewinkeld wordt in mijn netwerk. Bij voorbaat moet ik nu al sorry zeggen omdat een aantal van mijn 1e lijncontacten straks lastig gevallen gaan worden met een enquête of mail, omdat iemand met een strategietje die opdracht heeft gekregen.
Ga als organisatie (welke dan ook) eens serieus kijken naar de kracht van online netwerken en maak daar een strategietje op in plaats van de etalagegluurderij bij een ander.
Ga ook (aan alle lezers) eens de moeite nemen om te vertellen waarom je iemand graag in je netwerk wilt hebben. Voor de goede verstaanders: Since you are a person I trust, is je reinste kolder, ik vertrouw niemand meer.
Daarom (in het kader van de PH waarde) heb ik vanmiddag weer bijna 30 contacten verwijderd uit mijn Linkedin profiel.
Ajuu Paraplu

PH Waarde 1: Ikzelf
Nog even terug naar de inleiding, Dieter had het er gisteren over dat ik soms te kort door de bocht en te hard reageer op Twitter. Dat mag eigenlijk niet, want ik wil echt mensen niet beledigen, afkraken, raken en pijn doen.
Hij heeft gelijk, mensen missen soms de context van de Tweets, ik raak dan net de verkeerde snaar en beschadig op die manier ook nog eens mijn eigen merk.

Maar weer had ik het vanmiddag een acute verzuringsgraad in mijn Tweets..
….een vreselijk slecht opgestelde vacature een draak van een opleidingsflyer met taalfouten en inhoudelijke onzin en een ministerie van zenden van diezelfde organisatie die geen antwoord op vragen geeft.
…. een organisatie die politiek neutraal moet zijn maar wel de dag voor de gemeenteraadsverkiezingen een forumdiscussie voert met D66.
….mensen die hun mail niet lezen, niet beantwoorden of nog verzurender mij mopperend mailen vanwege hun eigen gebreken.

Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ben ik verzuurd omdat ik soms op minder inlikniveau, onderwijs en aanverwante partijen, wijs op inconsistentie, bagger, gebakken lucht, doorgeefluikacties en broodroof?
Of, zo zie ik het liever…stel ik eerst (soms te) kritische vragen en word ik dan achteraf (soms terecht) op mijn vingers getikt.
Hier geldt voor wat betreft voor mezelf: Schelden doet geen zeer, slaan veel meer.
Maar echt….ik zal beter opletten en je mag me er op wijzen!
Hier thuis roep ik nu 6 of 2…dan weten wij hier waar we met elkaar aan toe zijn.