#TGIF over GIF

Redelijk gepokt en gemazeld dacht ik te zijn op sociale media. Niets is minder waar. Ik heb weer een lesje geleerd de afgelopen dagen.

Allereerst woon ik in Nederland, een land waar de vrijheid van meningsuiting een grondrecht is. Toch is het blijkbaar zo dat je op het moment dat je dat recht gebruikt om je ergens over te verbazen, ergeren en tegen uit te spreken, de riolen van het internet over je uitgestort worden.

Ik geef toe, ik had na moeten denken, ik had een screenshot niet moeten plaatsen zonder de afzender te anonimiseren, ik had de oorspronkelijke Tweet niet weg moeten halen.

Maar ….dat het allemaal zo erg zou worden, dat heb ik me onvoldoende gerealiseerd en ik zal er ook bij een volgende keer, twee keer over nadenken.

Vanmorgen had ik zoveel vervelende Tweets in mijn tijdlijn, dat ik voor het eerst in mijn Twitter geschiedenis een slotje op mijn account gezet heb. Let wel de Tweets kwamen van zowel links als rechts…pro en contra…en werden in mijn tijdlijn uitgevochten.
Ik heb dus ook voor het eerst heel veel accounts geblockt. Ik gebruik Twitter liever op een andere manier.
Sterker nog, ik heb toen ik vanmorgen de puinhopen overzag overwogen om te stoppen met Twitter.  

Voor de 2 mensen die dit lezen.
In Saudi Arabië worden Bloggers vervolgd, veroordeeld en gestraft door middel van stokslagen vanwege hun mening. Hier in Nederland hebben wij echter vrijheid van meningsuiting en die laat ik me niet afnemen!

Denk je nu…..cryptischer kan een blogpost niet zijn…dat klopt …ik durf even niet meer.
Willen we die kant echt op met z’n allen?
Sluit ik me nu aan bij de zwijgende meerderheid?

Eng hoor!

2 reacties

Reacties zijn gesloten.