TGIF: Opvliegers in de maand van de 50-plusser

Of het nu komt vanwege mijn telkens opborrelende boosheid of vanwege mijn leeftijd…maar de opvliegers blijven komen deze maand.
Het is natuurlijk een mooie maar jammergenoeg noodzakelijke actie van UWV werkbedrijven om nogmaals de aandacht te vestigen op de waarde die 50-plussers hebben voor een werkgever. Jammer genoeg, ook daarbij weer even benadrukkend hoeveel fincanciele voordeeltjes werkgevers kunnen halen uit het in dienst nemen van 50-plussers.
Maar….ik blijf me boos maken over het feit dat die acties nodig zijn.
Wist je dat een werkgever bij bij Werk.nl (zoekend of vindend) al een vinkje bij 45+ kan zetten en dat men dat “positieve discriminatie noemt”?
Kijk ook eens naar de filmpjes ….(was er geen 50+ presentatrice voorhanden, daarvan zijn er toch ook wel genoeg die werkeloos zijn.)
Ja, ja, ik overdrijf…maar nu toch nu niets over borstomvang, leeftijd, vooropleiding, haarkleur en beweging (TGIF van 22 juli jl.)

Afijn, ik blijf zeggen dat werkgevers ongenadig op hun flikker moeten krijgen omdat ze leeftijd als criterium nemen bij aannemen en ontslaan van mensen.
Ondertussen blijft de regering iets over LevenLangLeren roepen, worden oudere lerenden fors financieel getild als ze een opleiding willen volgen, trekken we de pensioengerechtigde leeftijd op naar 67 en zuchten we dat er straks zo vreselijk veel mensen uit dezelfde ruif moeten eten vanwege de vergrijzing.

Pff komt er weer een……………..