TGIF: Loterijen..liever kwijt dan rijk

Toen afgelopen zondag Gaston weer niet onze straat in reed, dacht ik NU opzeggen en niet blijven dralen. Er was een straat in Vleuten waar ze een ton mochten verdelen, dus statistisch duurt het ook nog even eer de bus de Meern inrijdt.

Waarom ik ooit met de stortingen aan de postcode loterij begonnen ben, weet ik niet, het zal wel iets psychologisch geweest zijn. Stel dat ze hier de straat in rijden en jij hoort er niet bij.

Na een paar jaar spam in zowel de digitale als de gewone brievenbus liep de ergernis op. Hoeveel geld van de loten gaat er niet op aan filmpjes maken, reclameboodschappen, van die stomme agenda’s die gelijk het oud papier in gaan? Dan heb ik nog niet over de kosten van de Bus, Gaston en de directie.

Maar ook de vreselijk knullige prijzen, het lijkt soms de buurtbingo wel.
Onze Primera was afgelopen jaar twee trekkingen achter elkaar het haasje, we wonnen een blik koekjes…niet een keer maar twee maanden achter elkaar.
Vervolgens wonnen we kaarten voor het André Hazes meezing festijn. Met alle winnaars op 18 maart ergens gaan zitten zingen dat ik een brief aan mijn moeder stuur is niet echt een aanlokkelijk idee.

Afijn, de maat was vol en ik klikte dus op de site van de postcodeloterij om op te zeggen.

Je kunt met 1 klik (veel mensen vergissen zich er ook soms in) zo zonder gedoe lid worden en het aantal loten ophogen. Echter heb je wel eens geprobeerd om ervan af te komen. Dit geldt trouwens niet alleen voor de postcode loterij maar ook voor anderen loterijen.

Ik denk dat ik een klik of vijf nodig had voor ik sowieso vond dat ik ergens kon opzeggen. Mail zou het makkelijkst zijn of een formulier. Nee we maken het zo moeilijk mogelijk.

  1. wij bellen u
  2. u belt ons op een 0900 nummer a 0,50 per gesprek (en de eigen provider kosten)

Ja we moeten per slot van rekening het call center ook betalen van de loten hé.

Toen ik, omdat ik NU wilde opzeggen toch het 0900 nummer belde kreeg ik de bandjes riedel, het wachten en weer meldingen dat de website alle informatie heeft. Schei eens uit zeg.
Wel een gelukje….ik heb niet van die rottige muzak hoeven luisteren.

De dame van het callcenter vond het echt verschrikkelijk jammer dat ik wilde stoppen en ze bedankte me ook heel hartelijk voor mijn trouwe stortingen waarmee zoveel goede doelen mooie dingen hadden kunnen doen. Oh en ik zat aan het maximaal aantal kanjerpunten (huh??) en maakte dus kans om in februari de jackpot te winnen.
Toen ik aangaf dat ik dan wel een maandje langer wilde meespelen en zij dus per maart de afschrijvingen mocht stopzetten, meldde zij mij dat ze niet IN DE TOEKOMST kon opzeggen, dan moest ik in februari nogmaals bellen.

Tsja…..dan gelijk de stekker er maar uit!
(Voor de goede orde, de mevrouw van het Call center kan er ook niets aan doen en zo.)

Klant onvriendelijk en rekening houden met de vergeetachtigheid van de spelers als je op deze manier mensen aan je wilt binden.

Oh en ….ik heb wel dat gratis lot voor 1 maand van de vriendenloterij geactiveerd.
Nou maar hopen dat ik daar niet achteraan hoef te bellen om het stop te zetten, want nu hebben ze mijn telefoonnummer (=lotnummer), mijn huisnummer en mijn banknummer.