TGIF: Lekker shockeren..

Om te kotsen vond ik de foto koppen van kranten gisteren en vandaag, zowel online als op papier. Kan iemand van het journaille mij vertellen wat de nieuwswaarde van een bloederige dode kop van Kaddafi is? Dood is dood, terecht(gesteld) of niet…maar was dit nou nodig? Waarom publiceren kranten moedwillig allemaal zo’n foto?
Om lezers te schockeren?
Onder diegenen die de foto’s zien, zijn bij mijn weten trouwens ook een zeer groot aantal kinderen. Bij elk spel, snoepje, film of TV programma worden de tere kinderzieltjes beschermd met waarschuwingen. Blijkbaar vinden dagbladuitgevers en online nieuwsdiensten dat niet nodig.
Uit mijn vroege internettijd ken ik de site rotten.com nog…in het Open Leercentrum  was dat een verboden website. Tegenwoordig is de krant een en al rotten.com.
Hou er eens mee op…..feestende mensen, tanks met bloemen, de rioolpijp..mij best, maar hebben wij nu echt het beeldbewijs nodig dat iemand om zeep geholpen is?
Zie trouwens nu (vrijdag 21 oktober 16.06 uur dat #hoefikniettezien wereldwijd trending topic in Twitter is, ben dus niet de enige)