#TGIF: Krommunicatie…smoezelarij en flutexcuses.

 • Op vrijdag werk ik niet, deze mail wordt dus niet gelezen….
 • Ik ben op vakantie en dus lees ik de mail niet, maar u kunt altijd bellen met 0800….
 • Wegens ziekte ben ik niet in staat uw mail te beantwoorden….
 • U luistert naar de voicemail van 06……..spreek na de piep een boodschap in…
 • Wilt u afbeeldingen ophalen…klik dan hier
 • Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te lezen…
 • De foto’s van ons feestje zijn leuk…klik hier en log in met….

Hoe snel hebben we een smoes om iets niet gelezen, gezien en gevolgd te hebben?
Nadat ik een collega per mail aangaf er eens goed over na te denken en er maandag op terug te komen liet ik deze zaken de revue eens passeren.

Zomaar wat voorbeelden van 1 dag wegduikerij:

 • Mail van een  collega waarin aangegeven werd  dat er iets mis gegaan was omdat hij/zij SPOF geworden was, of ik even wilde bellen als het nog actueel was…vervolgens een automatische voicemail kreeg…dus mijn voicemail belde de zijne/hare
 • Een collega die zag dat ik aan het bellen was en dus zijn kans schoon zag mijn voicemail in te spreken dat ik niet bereikbaar was en dus vervolgens mijn voicemail vol praatte met eenzijdige conclusies.

Dames, heren…dus beste lezers…..
Deze blogpost dient gelezen te worden!!

 • Indien u er een reactie op wilt achterlaten zal er binnen 24 uur weer een reactie mijnerzijds zijn.
 • Wilt u gal spuwen, azijnpissen, afzeiken…mijn twitter account is @karinwinters
 • Mijn mail (stuk of 6 adressen) wordt altijd gelezen, u krijgt een automatisch antwoord waarin ik u bedank voor uw mail en beloof daar binnen 24 uur op terug te komen.

Als professionals anno 2012 niet in staat zijn om op enigerlei wijze slim om te gaan met infobesitas, mailoverload en voicemaildumps….bel dan:  06IKGAOPEENONBEWOONDEILANDZITTEN …maar val mij niet lastig met jullie gebrek aan leven in de 21e eeuw!

7 reacties

 1. Deze reactie is automatisch gegenereerd om aan te geven dat de lezende het gelezen heeft maar op dit moment niet in staat is direct een inhoudelijk goed geformuleerd en concreet op de inhoud van uw blog gebaseerd antwoord te geven. Wij hopen op uw begrip. U kunt niet antwoorden deze reactie omdat deze, zoals in het begin van deze reactie al reeds duidelijk gemaakt is, automatisch is gegenereerd.

 2. Om niet te reageren en verder geen enkele vorm van digitale communcatie aan te gaan (tenzij iemand iets van je wilt) heb je geen cursus ‘collegiale feedback’ nodig. Zwijgen kan in elke taal en in elke vorm.:-)

 3. Zeker… maar de vorm van zwijgen maakt verder niet veel uit…:-)

Reacties zijn gesloten.