TGIF BRAND, het brandt, jij hebt brand…


Heb jij ook wel eens zo’n mail met een rood uitroepteken in je mailbox? Dan denk ik…oh jee..BRAND. Voor mij maakt de tijd van de brand niet uit. Op mijn HTC, op mijn Macbook en op de Werknotebook staat de mail (Gmail en Thunderbird) aan. Met aan bedoel ik ook AAN. Lezen…acties en beantwoorden.
Nou merk ik inmiddels wel dat er enig verschil is tussen brand (het is nu erg), het brandt (ik denk dat het erg is), het gaat branden maar het is vrijdag (jouw brand).
Onlangs sprak ik “iemand” over dat mailgedrag: brandgevaar of werkelijk brand. Er schijnt dus een onderscheid te zijn inĀ  wanneer er brand is en waar de melding vandaan komt.
Oh jee…het is 22.53 uur vrijdagavond…u bent me kwijt of u leest dit sowieso pas maandag.
Stel, ik ben een docent en op vrijdagmiddag wil ik ergens inloggen om wat te doen en het lukt me even niet…BRAND! Ik (de docent) stuur een BRANDmail naar de oplosser. De oplosser leest de melding, lost het op en geeft een antwoord, brand geblust en gevaar geweken (binnen 24 uur)
Weet je wat 9 van de 10 keer de reactie is? Nul, niks, noppes, nada….Weet je hoe dat komt? De brandmelder leest het niet…weet je hoe dat komt? HIJ LEEST ZIJN MAIL BUITEN WERKTIJDEN NIET.
Weet je hoe dat komt? De baas betaalt zijn internet niet.
Weet je wat ik daarvan vind? Snotsmoes..een beetje werknemer die brand roept wil ook weten of de brand geblust is en als ie dat niet wil weten, roept ie ook niet dat er brand is…AFBRANDEN.

Noot: op dit moment brand het in Zwijndrecht maar ja vorige week brandde het in Moerdijk…kijk da’s pas brand