TGIF: Hoge bomen vangen veel wind, maar niet iedereen is een rotte appel!

Als je bij een bedrijf werkt dat regelmatig in de spotlights staat, is het lastig net te doen of reacties je niet raken.
Vanaf 1 januari kijk ik met een andere bril naar #KPN fail meldingen in Twitter en lees ook de krant indien KPN genoemd wordt op een andere manier. Nou heb ik inmiddels al wat nieuws meldingen meegemaakt de afgelopen maand, vertrek van een hoog bestuurslid, verhoging van prijzen,  verkoop van een onderdeel , slechte jaarcijfers en natuurlijk Woensdag Gehackeddag. Daarnaast ook intern vanzelfsprekend  bewegingen van A naar B.
Nou, werk ik bij KPN Consulting en en natuurlijk kan ik er niets aan veranderen hoe dingen gaan, maar sommige reacties van mensen raken me wel.
Het kan niet zo worden dat mensen gevoelsmatig lekker aan de slag zijn en er mooie  dingen ontstaan samen  veel goede collega’s (ja mijn draai aardig gevonden) en er vervolgens niet over durf te praten op een verjaardag omdat je overjoelt wordt met alle dingen waar de naam van KPN in voorkomt.
Waarschijnlijk hebben veel mensen die bij een grote organisatie werken hetzelfde. Denk eens aan de InHolland collega’s….zijn zij verantwoordelijk voor wat er niet goed ging? De mensen bij Zadkine na de uitzending van Rob de Neus en sluiten van het Restaurant…en vanmorgen dan weer een geldprobleempje. De werknemers van Amarantis, Arcus, ING…ga zo maar door.
Waar de werkenden van de afgezeken organisaties trouwens zelf voor op moeten passen is het meehuilen en cynisme.
Hoge bomen vangen veel wind, maar de appels en de bladeren in die bomen zijn individuen die vaak met heel veel plezier, drive en professionaliteit hun werk doen. Mensen zijn niet DE organisatie waar ze werken…misschien  handig om daar eens aan te denken als je een looser of fail tweet verstuurt.

Dat doe ik ook vanaf nu, sorry mensen die bij CITO werken, ik vind het voor jullie heel vervelend dat het deze week zo gelopen is en vergeef mij ook de negatieve Tweets. Ik mag niet over jullie praten in maar moet met jullie praten, SORRY!