TGIF: Het sneeuwt code dombo!

Vanuit het raam op kantoor (ik had 2 afspraken) zag ik de ontwikkelingen zich voltrekken. Eerst een vlokje en daarna veel vlokjes…(voor de lezers van mijn WOT post…verwonderen kan ook vanachter de ramen).
Afijn….een afspraak (zo’n losse…zullen we er morgen even voor gaan zitten)…nooit gezien. De sneeuw werd wat heftiger en het kantoor leger. Logisch want die zagen de bui al aankomen dat ze hun auto niet uit de garage omhoog konden krijgen.
Even een lunchhap…lekker rustig ook in de kantine, volgens mij slecht voor de omzet van de cateraar. Buiten even de 1 cm sneeuw bekeken, nog te weinig om een sneeuwman van de rollen..en weer door.
Ja natuurlijk, logisch ook…de tweede afspraak verzet…wegrijden in een startend verkeersinfarct is dom…en dan maar 1 persoon de dupe.
Dan toch de weg naar huis bij daglicht en met alle tijd maar aanvaard.
Wat mij verbaasde zijn de grote verschillen van snelheden die auto’s aanhouden op de snelweg. Winterbanden bieden geen garantie dat er niet geslipt wordt. Ook een aantal (gezien de reclame op de busjes, vrachtauto’s en bestelautootjes) zeer ervaren rijders die zo debiel zijn te dicht op hun voorganger te rijden en dan vol te remmen…eikels…3 banen had de mijnheer van Stork nodig toen zijn achterwielen vol de blokkade insloegen.
Lichten aan? ┬áBen je gek…gaat tegenwoordig automatisch…ja…als het DONKER is.
Vrachtwagens op de meest linkerbaan met een vaartje van 80/90 lekker doortetteren….ja…behalve als je met zo’n tig tonner moet remmen he.
Wij lachen om het feit dat de ANWB code oranje afgeeft en zeggen dan…in Noorwegen sneeuwt het ook en daar gaat het leven gewoon door. Maar wat mij betreft heeft de ANWB gelijk om dat te doen….want zij weten dat er barstensveel achtelijke debielen zijn die denken dat ze zich niet aan hoeven te passen…volgens mij zijn er een paar snelwegen zelfs dicht nu.
Aan iedere aso die denkt dat ie beter kan rijden dan een formule 1 racer: ga lekker in Zandvoort op het circuit patserig doen…heb ik er geen last van.