#TGIF: Het academisch kwartiertje…oftewel te laat komen.

Ik rook en verspil dus werktijd met het afdalen naar tochtige krochten waar the outcast van de zwakkelingen hun toekomstige dure zorgpremie alvast omzetten in toekomstige aanspraken op de gezondheidszorg. Mijn dagelijks verbruik in de werktijd is zo’n 4 sigaretten, waarbij de aansluitende op de lunch nicotinehijs is inbegrepen, oftewel ik vertrek eerder om mijn bord in de spoelkeuken aan te leveren.
Dat is inclusief liftvervoer 20 minuten per dag.

 

Maar, als ik een afspraak heb…binnen of buiten de deur ben ik ALTIJD te vroeg. Dat houdt dus in dat als ik ’s morgens als eerste de routeplanner aanzet om de vertragingstijd al in te calculeren om van A naar B te komen.
Als nu een bijeenkomst in de agenda een aanvangstijd van 9.30 uur heeft, waarom zit ik daar dan 9 van de 10 keer om 9.25 uur in mijn eentje?
Bij bijeenkomsten waar deelnemers toch ook regelmatig “externe klantcontacten hebben” is dit eigenlijk nog veel onbegrijpelijker.
Ook overleggen van “het team” staan in agenda’s geprikt en bevestigd en toch is de aanvangstijd nooit de tijd die de afspraak gepland is, dan heb ik niet eens over het eeuwige ik moet eerder weg smoesje.
Vanuit mijn onderwijs achtergrond werd het altijd een Gildevaart kwartiertje genoemd, oftewel een academisch kwartiertje.
Maar is dat nou eigenlijk wel fatsoenlijk?
Allereerst, voelt een eigenaar van het evenement zich eerst eigenaar en dan pas collega. Lastige is dan om daar zonder de sfeer van een bijeenkomst of training te verzieken iets van te zeggen.
Meestal probeer ik het met een kwinkslag, negeren of boze blik…..maar moet het nou de eigenaar van de bijeenkomst zijn die er iets van zegt. Zou het niet moeten zijn dat professionals waar en waarom dan ook, zich aan de starttijd van een bijeenkomst houden?
Dan ga ik het niet eens hebben over weglopen met een telefoon in de hand, zonder voor of achteraf excuus. Of over de hand-on workshop waar deelnemers in plaats van actief meedoen, doodleuk hun mail gaan zitten beantwoorden en het lef hebben om later te vragen om de hand-out met de uitleg.

Heeft u wel eens uitgerekend hoe goedkoop ik ben?
Ik hou me aan de starttijd/eindtijd en bel en mail als ik ’s avonds thuiskom (deze tijd wordt niet geschreven als overuur maar dat doe je gewoon).

Zullen we gewoon eens op tijd beginnen, spontaan zelf de beltoon uitzetten, niet friemelen met mail en telefoon?
Soms zijn grote mensen net leerlingen…dus ik zal het wel niet goed doen…waar bemoei je je mee.