TGIF, hart onder de riem voor de “goeien”

Na een week waar de ene uitglijder van hogescholen na de andere in het nieuws was, schrijf ik deze post voor de  “goede” mensen die de dupe worden van “rotte appelen” in de mand.
Ik geef toe, ook ik doe soms mee aan stemmingmakerij…maar dat slaat altijd op de domheid van een individu of het slechte beleid van een organisatie…niet op een naam.
Studenten van Inholland waren de slechte pers van de Volkskrant deze week zat, en hebben dat met een protest bij diezelfde krant proberen aan te geven. Jammergenoeg was in Twitter de toon over dat protest wat cynisch, wij hadden ze moeten steunen.
Door gerommel van een paar mensen lopen hogescholen onvoorstelbare imagoschade op. Zonder er over na te denken, doen velen daar aan mee. Giel Beelen bijvoorbeeld laat zich (wonend in Haarlem) regelmatig negatief uit over de waarde van diploma’s die bij InHolland behaald worden.
Een schoonmaker die tentamens uit een kast haalt en weggeeft, draagt uit eigenbang bij aan die imagoschade van een hogeschool. Erger vond ik de melding dat een docent van de Hogeschool Utrecht zelf tentamens verkocht.
Kijk, een blogpost over het feit dat deze steelbaar zijn uit kasten en niet digitaal en goed  beveiligd zijn opgeslagen slaat weer op beleid en de domheid van een individu.
Mijn oudste zoon studeert bij de opleiding met de meeste imagoschade bij Inholland: Media en Eventmanagement. Ja, hij moppert ook, op bijvoorbeeld de slechte verwerking van resultaten,  maar maakt zich vooral zorgen over de waarde die zijn ooit te behalen diploma heeft. Hij moet net als alle andere studenten van hogescholen gewoon de studiepunten halen om te voldoen aan de eisen. En nee….die punten zitten niet in een pak cornflakes.
Ook leef ik mee met de docenten die met hart en ziel gaan voor hun studenten, innovatief aan het werk zijn, samenwerken, uitwisselen en soms moedeloos worden van de slecht pers.
Bij deze een hart onder de riem voor de “goeien” van de hogescholen. Waarschuwing aan de “rotte appels” bezint eer ge begint.