TGIF: Glazen plafond lost zichzelf op

Tijd voor de eventuele voortplanting en daarna voor het gezin, is eeuwenlang een struikelblok geweest voor vrouwen om carriere te maken. Ook ik ben zo’n mamma. Allereerst was het indertijd (1985) eigenlijk geen discussiepunt, mijn toenmalige partner verdiende veel meer dan ik en bij de zwangerschap van de eerste, was het gewoon stoppen met de fulltime baan geblazen. Allereerst natuurlijk vanwege het feit dat het zwangerschapsverlof verplicht inging 8 weken voor de “uitgerekende datum” en een “overtijd” van 2 weken het maakte dat na 6 weken de ziektewet gewoon stopte met uitkeren.
Ouderschapsverlof, kon mijn hele salaris naar de opvang brengen. Oppas? Mijn moeder was in de volle bloei van haar leven en paste ervoor om vast op te passen.
Mijn toenmalige man werkte dag en nacht en veel, hij heeft best veel gemist in de ontwikkeling van de kinderen, maar volgens mij…hele volksstammen die in hetzelfde schuitje zaten.
Tegenwoordig is het heel stoer om een pappadag te hebben en zelfs die dag ook onbereikbaar, onmailbaar behalve ontwitterbaar te zijn (ik ga nu de baby in bad doen, ik ga nu even lego-en, ik ga nu even een fruithapje prakken).
Blijkbaar mogen mannen de hele dag van hun pappadag genieten.
Voor de goede orde: vrouwen die niet fulltime werken zijn parttimers, mammadagen bestaan niet. Je bent namelijk gewoon na de geboorte van een kind je levenlang mamma!
Na de berichten van de afgelopen dagen (ja ja nuanceren Karin) 2 ministers die het in de politiek voor gezien houden omdat ze meer met hun gezin of dat in wording willen doorbrengen, vind ik prachtig.
Wat hebben wij als vrouwen het in 25 jaar toch onvoorstelbaar goed gedaan. Ouderschapsverlof, betaald en onbetaald. Kinderopvang..momenteel worden er ruim 36.000 gastouders met een bloedvaart gecertificeert om ons vrouwen de economie maar draaiend te laten houden.
Wij vrouwen weten zelfs de mannen ertoe over te halen te stoppen met de vele uren werken om meer tijd bij ons door te brengen. Subliem! Ga zo door mannen! Glazen plafond, ja straks voor herintredende mannen.
tgif-1419.jpg

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.