TGIF: Gadgetsenonderwijs, effe vergeten te vragen

Nou neem ik het even op voor Annet Smith. In haar weblog gadgets en onderwijs zoekt ze al jaren de wereld af naar gadgets. Al een tijdje heeft ze ook het gadget van de week, waar wij uitgedaagd worden een onderwijs toepassing te zoeken voor een gadget waar zij tegenaanloopt. Annet surft niet alleen maar neemt ook met vaste regelmaat een financieel risico om een wat duurdere gadget zelf aan te schaffen en deelt haar ervaringen grif in haar weblog. Een mooi voorbeeld is haar vroege verslag over de de digiscribble. Vol verbazing las ik haar blogpost over: Bloggers testen gadgets, waarin zij een overzicht geeft van de de testen gadgets van (ook zeer gewaardeerde en vooraanstaande bloggers…over hen niets dan goeds)…maar lief Kennisnet en Surf….waarom slaan jullie nu Annet over?
Als er iemand een naam heeft bij de edubloggers als het over gadgets gaat en haar mooie heldere (ook voor dummies) uitleg…is dat Annet Smith. Korte TGIF FOEI.
Nawoord: jullie hadden ook Trendmatcher moeten vragen, had je zeker geweten dat het gadget een week later goedkoper te vinden geweest was.

10 reacties

 1. Haha, leuk stukje Karin! Dat zal ze leren! 😉
  Bedankt voor al je lieve woorden, misschien teveel eer, want zoals je zelf ook al aangeeft, de mensen die wel zijn gevraagd zijn ook stuk voor stuk bloggers met reputatie die al vaker gadgets hebben besproken. Vond het alleen wel jammer dat ik daar niet bij hoorde…

 2. @annet, helemaal mee eens (zoals ook gezegd) maar gagdetsenonderwijs en dan geen gadget testen? Viel ook de bloggers niet aan/af…..maar Surf/Kennisnet. Ken uw edubloggers!

 3. Tsja, jammer is dit wel een beetje ja.
  Het laat goed zien dat we als bloggers nog lang niet allemaal en even helder op de kaart staan bij grote instanties.

  In dat opzicht snap ik best dat een initiatief van SURF bij Pierre terecht komt. Leuk agendapunt voor het edubloggerdiner.

 4. @fons, Gaat mij niet om de bloggers, Pierre is een vanzelfsprekende zeer gewenst en logische tester…zeer logisch maar het overslaan van een kennisnetambassadeur, its all in the game en vooraanstaand blogger als Annet? Oooit komt http://www.edubloggers.nl (9 november lijkt me een mooie datum) tot leven 🙂

 5. Tja, mijn naam wordt hier ook genoemd dus ik moet natuurlijk wel even reageren. Bij de eerste review van Pierre heb ik gelijk al gezegd dat ik gewoon domweg en ongegeneerd stikjaloers was, maar ik gun het hem en de anderen natuurlijk zonder meer!
  Het gaat om 5 gadgets en om 5 testers.
  Wat ik wel verrassend vond is dat een van de testers aangaf 3 van de 5 gadgets al (lang) te hebben. Hoe jaloers moet je eigenlijk zijn, tenzij ze een vergoeding krijgen voor de tijd die ze aan hun reviews besteden? Hoe leuk is het om iets dat je geweldig vindt na een week weer te moeten doorgeven aan iemand anders? Hoe leuk is het om erachter te komen dat degene voor jou het apparaat geregistreerd heeft en je de wachtwoorden niet weet?
  Natuurlijk hadden Kennisnet en Surfnet (ik ben nog niet gewend aan de notatie die je inmiddels steeds meer tegenkomt: Surf- Kennisnet) wat beter moeten nadenken toen ze met deze op zich prima aktie begonnen! Ze hadden moeten bedenken: wie vertegenwoordigen wij?
  Simpel: PO, VO, MBO, HBO en WO
  Nu zie je dat HBO oververtegenwoordigd is (met en slag om de arm omdat we nog niet weten wie de laatste tester is) Da’s dus niet slim!
  Als ik gevraagd was en ik had de verdeling geweten dan had ik ze zonder meer direct naar Annet doorverwezen, da’s duidelijk.
  Maar beste bloggers, waar bemoeien wij ons mee?
  Bij Surfnet en Kennisnet werken heel veel mensen met heel veel expertise. Sommige dingen moet je gewoon accepteren zoals ze zijn heb ik geleerd.
  Ik vraag me toch ook niet af waarom alleen onderwijsinstellingen een presentatievoorstel mogen indienen voor DÊ Onderwijsdagen?

  Tenslotte, dat ik een reputatie heb dingen te kopen die een week later goedkoper wordt is natuurlijk al erg genoeg. Daarmee geplaagd te worden is nog pijnlijker…
  Het enige dat ik ooit met korting heb gehad omdat ik een blogger ben was een Apple notebook en die heb ik na verloop van tijd weer ingeleverd;-)

  Maar bloggers, laten we ons alsjeblieft niet onbegrepen en gepasseerd voelen. De enige die kansen laat liggen is SurfKennet!

 6. @Willem Even los van de hele situatie …
  Je schrijft: “Maar beste bloggers, waar bemoeien wij ons mee?” De essentie van bloggen in het algemeen (en misschien wel edubloggen in het bijzonder) is toch dat je je tegen dingen aan bemoeit die je aan het hart gaan!? Ongevraagd, ongezouten en soms ongenadig.

 7. SurfKennet – SufKennet – Surken – Sufnet… 🙂

  Ze hebben daar bij Surf – Kennisnet een beetje (veel) zitten suffen als ik het zo lees.

  En ik hoop dat die vijfde persoon een goede reden heeft waarom er nog niets online staat 😉 Of zijn de anderen gewoon te snel… ? Of… ÊÊn van de artikelen kent een noodzaak tot een langere test-periode. Interessante speculaties. 🙂

 8. @JoG,
  De vijfde is geen blogger.
  @Fons,
  Waar bemoeien wij ons mee was retorisch bedoeld en een beetje sarcastisch. Wij blijken echt verschillende soorten humor te hebben!
  Vrouwen komen van Venus, ik van Mars en jij van Pluto, zal dat het zijn? 😉

 9. @JoG,@Fons,@Willem…..ben in elk geval blij dat een post over Gadgets hier in elk geval lezers naar toe haalt, ga gauw nog iets schrijven over SurfKennet 🙂

 10. Wat een heerlijk verhaal en wat een heerlijke reacties. Idd de mensen die de apparatuur mogen testen zijn stuk voor stuk gerespecteerde onderwijskundige zeer bekwame toppers. Maar ook ik miste Annet in het rijtje en ook ik miste een echte PO persoon in het rijte…
  Of is SurfKennisnet voor slechts een zeer beperkte doelgroep?
  Ik hoop echt dat men bij SurfKennisnet verder gaat kijken dan hun eigen ruif…

Reacties zijn gesloten.