TGIF: Fietsenstalling

De tuin is soms mijn inspiratiebron als ik het even niet weet. Nou kan ik niks zeggen over de planten en bloemen daar…behalve dat het er allemaal wat verzopen uit ziet. Ook over de vlondervloer kan ik beter niets zeggen, spekglad groen enzo. Stel je voor dat mijn keukentafellief bij de eerste dag dat de zon (jeweetwel dat gele ding in de lucht als het licht is) schijnt de Karcher van zolder plukt. Denk je eens te kunnen genieten, zit je in die rotherrie.
Verder met de inspiratie van de achtertuin, maar dan een meter of wat voorbij onze Meernse Muur.
Ik zag daar een schattig meisje van een jaar of acht, haar eerste zijwielloze fietstochtje maken. Slingerend en wel, kritisch bekeken door een rokende pappa die af en toe iets riep…maar dat verstond ik dan weer niet.
Direct bedacht ik…hoe zit het tegenwoordig met de kindermoetjes?
Mijn 3 kinderen kregen in oplopende volgorde een driewieler een step een fiets met stepbanden met zijwielen en op de dag dat ze 4 jaar werden schroefden we de zijwielen er af. We liepen ons een paar rondjes kapot en hopla…fietsen. Nou waren we bij de 2e al wel zo slim om de zijwieltjes af en toe stiekem iets hoger te zetten, zodat ze eigenlijk al zonder de zijwielen konden fietsen, maar het geestelijke evenwicht belangrijker was dan het fysieke.
Als ze konden fietsen waren er natuurlijk alle perikelen van het voorwiel toch in de paal boren, net langs de auto schuren en tot bloedens toe klappers maken. Ik heb ooit de voortanden (gelukkig melkgebit) van een buurjongetje van de straat geplukt.
Na het fietsen kwam de zwemles…bij 4 opgeven, wachtlijstje en daarna bij de oudste 1,5 jaar zweten in het zwembad. De 2e kwam natuurlijk in de buisjes oordingen en haalde redelijk snel een diploma.
Nummer 3 redde het in dezelfde tijd als  zijn incubatietijd..9 maanden.
Over de gedwongen avondvierdaagse vertel ik nog wel eens.

Maar mijn tuinobservatie was en dus ook mijn vraag…..hoe oud zijn kinderen vandaag de dag als ze zonder zijwielen fietsen? Ik neem aan dat de Vinex bakfietsen een max laadgewicht hebben dus zo rond hun 12e moeten ze er wel uit zijn.

 

3 reacties

  1. Nou Karin, als je nog een paar weken geduld hebt (zomervakantie, dus ruime oefentijd met papa voorhanden) ga ik je waarschijnlijk vertellen dat daar geen eenduidig antwoord op is. Voorspelling van fietsleeftijd zonder zijwielen:
    vijfeneenhalf, drie en drie. Inderdaad, drie kinderen die op hetzelfde moment maar op verschillende leeftijden dus naar de McDonald’s mogen (reclame, wheelie, weet je wel…). Die jongste van negen maanden is wel ambitieus maar deze zomer, mwah, dat wordt ’em niet.

  2. @Govert, ik verwacht wel foto’s natuurlijk 🙂 Sterkte…goed voor de conditie

  3. Karin, ik zie even niet hoe ik de foto naar deze site kan uploaden, dus zie je mailbox!

Reacties zijn gesloten.