TGIF…Farmville…bel verslavingszorg!

Vanavond postte ik een Facebook bericht:[even relativeren, ik klik me suf op eieren, orenkruipers en koebellen, heb een paar rollen wc papier verbruikt..en vind iedereen een goede buurman, net het echte leven :-)] en eigenlijk is dat ook zo.
Tijdens de VOO avonden gebruik ik Farmville als een voorbeeld van Media Onwijsheid….als er een internetverbinding is, laat ik ook zien hoe (excusez le mot) hoe verneukeratief Farmville is.
Voor de slimmeriken onder ons (die spelen het nog niet): Farmville is een spel dat je speelt in Facebook met je vrienden, je zaait en oogst en bouwt en verbouwt. Als er weer een nieuwe queeste is (op dit moment gewoon domweg eieren verzamelen) klik je je suf over en weer om eieren weg te geven of te krijgen. Bij 150 eieren kun je een Hollandse Windmolen krijgen, lijkt in de verste verte niet op een Kinderdijkse molen…maar hebben is hebben. Wat levert het op? niks noppes nada, ja natuurlijk muntjes (coins) en buren….heel veel buren. Als je veel buren hebt, krijg je ook veel eieren, goudstukken, kerstballen…weet ik veel….Ken ik die buren? Ach de helft…vanuit Twitter…en de andere helft is familie of een zwevende zeer vreemde…..
De 1 april grap was…rollen wc papier bij elkaar plempen en dat door henzelf laten opruimen…heel flauw maar ook zo grappig en slim.
De nieuwste update die er aan komt is een boerenmarkt…daar kun je samen werken en handelen….ik zie de bui al hangen.
Kortom….niet aan beginnen…waarschuw ook de kinderen…niet aan beginnen.
Het is verslavend…vooral omdat er onvoorstelbaar goede programmeurs achter zitten…als het dreigt te gaan vervelen…is er ineens weer iets nieuws.

Terug naar onderwijs…..waarom is er eigenlijk niemand die nou dat Farmville gedoe eens weet om te zetten naar een omgeving met opdrachten? Weet je wel welke vaardigheden er nodig zijn om in level 41 te komen? Plannen, communiceren, snelheid, afspraken maken, ruimtelijk inzicht, financieel inzicht, keuzes maken….
Afijn…fijne paasdagen….ik ga even verbouwen in Farmville….moet namelijk nog wat eieren verstoppen.

Eén reactie

  1. Daarom ben ik er ondertussen mee gestopt… het verveelt me namelijk heel erg.
    Het zit goed in elkaar, maar kijk dan ook eens naar spellen als Evony en World of Warcraft…

Reacties zijn gesloten.