tgif en weeksluiting

Ik las het weblog van Janien en wist even niet wat ik er van moest vinden, nu wat later op de avond denk ik dat ik daar wel iets van vind en overtreed de tips en trucs van veel bloggers (nu maar even).

Vanmorgen in de regen (na de eerste nacht in ons huis zonder hem…) in het donker, traagjes sukkelend op de snelweg (A12), samen met Q-radio (inclusief afgelaste blote billen wedstrijd, flatscreens en meer) naar de werkplek gereden.
Voor school zo rond 9 uur, wat meer licht (de wake-up wekker doet het bij mij nog niet echt), automatencappucino, sigaretje en een zich vullende school.
Sector techniek, hoofdzakelijk BBL “mannen” stoer, spugend, mopperend en aangekomen in de opgepimpte herriebakken, niet geinteresseerd in de omgeving, naar binnen duwend voorbij zien komen.

Ineens was daar een piepje, fluitje, riedeltje…..een Koolmees (vanaf nu heet ‘ie Kees) zingend in een van de 2 bomen bij Gildevaart (vergeef me) roepend naar het meisje Mees aan de overkant, een van de 2 bomen van het Anna van Rijn College.

Jammer dat die twee Koolmezen denken dat het voorjaar al begonnen is…hebben ze straks verkering, een nestje en dan een weeralarm en koude eitjes….dag jonkies.

Dit in relatie tot mijn werkweek, leeswerk (kranten, papers (Wilfred) en blogjes her en der…

Na een zondag oefenen met “handjesschudden” en tips van mijn dochter m.b.t. lichaamstaal, toch op maandag een lamme hand en schraal gezicht…zzzMMMAAK:¬† (conclusie: boekje zakelijk flirten Volkskrant weggooien).
Nieuwjaarsreceptie op school, vraagje: een receptie bestaat toch uit 5 minuten blabla en dan 2 uur borrelen en OH-en?
Overal mensen met goede voornemens, waterflessen, crackers, elektrische sigaretten…..vraagje: word je daar beter, mooier en slimmer van?
Rotterdam: wethouder vindt het geen probleem na een steekproef op scholen op aanwezigheid van drugsporen, persoonlijke screening toe te passen (drugtests per verdachte leerling is goed voor het imago van een school, ouders kiezen juist zo’n school). Vraagje: in welk jaar leven wij en in welk land wonen wij?
Internaten voor eerstejaars studenten om uitval tegen te gaan. Vraagje: als je ze ophokt zijn leggen ze dan meer eieren of is voedsel, vrije ruimte en beweging ook van belang voor de kwaliteit van het eindprodukt?
Tell sell failliet. Vraagje: waar koop ik nu die ring met een grote dure steen voor 43,87 euro? (ik durf de grap uit een van de gratis kranten niet te herhalen)
Workshop webloggen gemist. Geen vragen…..dombo.
Grassroots versus Ankerprojecten, land en zee. Vraagje: lezen Kennisnet en ICT-opschool collega’s de stukjes daarover ook?
Erepublik: FOK neemt alles over, mijn zoon is mijn werknemer in de kadootjes fabriek. Vraagje: wat is het verschil met niet E?
Nieuws 23.30 uur: scholen krijgen boete omdat ze te weinig les hebben gegeven. Vraagje: als ze de boete betalen is er dan geld tekort om docenten aan te stellen en hebben ze dan volgend jaar weer pech?

Vraagje: zit er iemand op mijn tgif te wachten?
Koolmees_02

Conclusie mijnerzijds: KOM OP MET DE LENTE, stop met moeimakers gedrag (zoek maar naar die term op Youtube), of zoek een andere werkgever, tel je zegeningen. Ik ga morgen het mooiste schilderij voor mijn zoons grote liefde maken, mijn dochter in haar carnavalspak hijsen en mijn LIEF verwennen.De jongste zoon en mijn ouders moeten het dan maar even doen met een smsje

LEVEN IS HET MEERVOUD VAN LEF (loesje)