TGIF: Buzzen en krijg een bult!

De TGIF van vandaag moest van @bososs lief en creatief zijn. Pak uw emmers en dweilen dus maar.
Natuurlijk als eerste lief: de coming out van Roeline Jochemsen op onderwijswijven.nl. Zij had vandaag het lef. Copy paste niet meer voor haar…ze is gewoon vanaf nu #edublogger op onderwijswijven, met alle rechten. Zij kan nu op haar manier en in haar tempo te bloggen. Mens, er staan al meer reacties dan een gemiddeld edublogger per maand heeft.
Onderwijsmensen ervaren zo veel dingen: leuk, minder leuk en helemaal niet leuk, die ervaringen delen versterkt het “zwerm” gevoel. Als veel bijen buzzen dan gebeurt er iets.

Vandaag was ik bij Threeships om eens te zien wat de ontwikkelingen rondom Youdipity zijn en de wegen die bewandeld gaan worden. Ik geloof dat Youdipity echt een verrijking van de onderwijsmarkt kan worden. Digitaliseren en delen van onderwijsmateriaal…kennis en kunde…is het buzzen waard.
Bij een thuiskomstpauze even #GoVavo op Twitter afzeiken en vervolgens diep door het stof…want op vrijdagmiddag met een aantal VAVO docenten een social media training volgen en Twitteren, verdiende een compliment in plaats van een te snelle sneer. Als veel bijen buzzen dan gebeurt er iets.

Daarna was ik bij de nieuwjaarsborrel van #TheCrowd, energie aan alle kanten!!
Mooie mensen in een vreselijke omgeving…sorry maar Olivier was als kerk prachtig, vanwege de akoestiek…om een borrel te drinken een draak.
Maar goed, een klasse bijeenkomst, waar er echt mensen uit een Verweggistan als Twente naartoe komen.
Nou ben ik even een oudje….ik zag daar vanmiddag prachtige tot bloei gekomen mensen. “Onderwijsdroogbloeiers, doorstarters, beginners…de toekomst van onderwijs…geen babbelaars, geen visionairs…nee gewoon mensen met een groot onderwijshart en nog de tijd om dingen in gang te zetten.
Een kritisch puntje mijner-MBO-harterzijds….mensen waar zijn jullie?
Ach…als je dan onderweg in de bus de Blogpost van Paul de Maat, hulde aan Edubloggers leest.
Hoe lief en creatief kun je dan een weekend in gaan?
Was je nog declarabel vandaag? ….uh….krijg een bult!

Melding aan de nieuwe TGIF lezer: op vrijdag  staan er geen links…dat daagt namelijk uit tot leren, zoeken, Twitteren en durftevragen.