TGIF Bootcamp..gaan we varen?

Gisteravond zag ik de aankondiging van de nieuwe website Internet Boot Camp. Doel van deze site is de ca. 1,3 miljoen digibeten die Nederland telt te helpen meer internet vaardigheden te krijgen. Afijn na het stoppen van de mini cursus internetvaardigheden waar ik ook niet blij van werd en waar feedback niet op prijs gesteld werd, dan deze site maar eens bekijken.
Quizvraag 1: wat is een Bootcamp? A) een heropvoedingskamp? B) een software pakket van Apple om Windows te installeren.
Naar de site gegaan zie ik echt dat het een heropvoedingscamp achtige omgeving is.
Quizvraag 2: wat is de doelgroep? A) etterige pubers B) ouderen C) functioneel analfabeten.Zo te zien zijn het etterige pubers die streng aangeken worden door een Amerikaans drillinstructor (ja Bootcamp is ook echt een lekker Hollands woord).
Terug naar de beelden van het journaal: dat waren echt wat oudere mensen en geen etterige pubers.  Stel ik ben digibeet en ik ga op aandringen van mijn omgeving naar die site: let wel…ik heb een PC, Internet en verder eigenlijk geen vaardigheden (ze zijn er….mijn moeder heeft nog nooit toetsenbord van een PC aangeraakt).
De site heeft sterretjes en bij een van die sterretjes zie je de tekst: moet je met je muis op klikken…waar en wat moet ik met mijn muis op klikken, Ik weet het…flauw en waarschijnlijk andere doelgroep. Onderaan kan ik linksaf of rechtsaf (zelf starten of een ander opgeven).
Eerst mijn moeder maar eens opgeven dan, de PDF kiezen, want ze heeft geen e-mail. PDF gegenereerd en gedownload….hoe komt mijn moeder nou op die site? met zo’n url http://www.internetbootcamp.nl/index.php?id=02821213?
Afijn ik ga dus maar spontaan zelf op cursus, moet mijn instructeur een naam geven en mijn hulplijn een seintje (de man vrouw die ik normaliter bel om hulp te vragen).
Nou breekt dus mijn bejaarde klomp (speel even mijn moeder)…heb ik alles ingevuld, ga ik de training starten (drillinstructor) word ik wel ineens met U aangesproken.
Als ik de minister van Economische zaken was geweest, had ik iets anders met het geld gedaan.
Mijn grootste ergernissen: niet gekeken naar de doelgroep maar een kekke website laten bouwen.  De teksten zijn niet goed te lezen en er wordt wat mij betreft een verkeerde toon aangeslagen. Volgens mij zijn er ook ergens afspraken over de toegankelijkheid van websites van de overheid…iets met voorlezen, iets met vergroten van lettertype..maar ja regels zijn er om te te overtreden en dan ga je voor straf naar…een Bootcamp!
En: waarom moet het nou weer Amerikaans zijn?

Onderstaand plaatje vond ik op www.bootcamp.nl…leuker plaatje maar nog ingewikkelder opleidingen (een Bootcamo is dus toch een ICT training) enne, leuk lettertype voor een website.
bootcamp

Eén reactie

  1. herkenbaar, zelfde commentaar. tevens veel tekst. ik dacht eerst dat zou wel voor pubers zijn, dus ik heb het met 2 leerlingen doorlopen. die haakten na 5 minuten af. toen ik op een nieuw site las dat het voor ouderen is, snapte ik het helemaal niet meer. weggegooid geld. zonde!

Reacties zijn gesloten.