TGIF blind plaatsen persberichten

Op de website van Kennisnet, standaarden in het onderwijs las ik:

[26/08/2011 Mijn e portfolio: maak je eigen portfolio.
Geheel in lijn met de afspraak E-portfolio NL, zoals ontwikkeld door Kennisnet, is er nu een website om gratis je eigen e-portfolio te maken, presenteren, evalueren en beheren: Mijn e-portfolio.]

Mag ik even zeiken? Niet over de maker maar over het blind plaatsen van een persbericht, rechtstreekse link en niet even checken of je hier nou echt wel reclame voor moet maken op de pagina standaarden in het onderwijs.
Het gelinkte gratis eportfolio is niet in lijn met de afspraak maar wel een prachtige gelegenheid om een mooie eigen website te maken. Gebruiksvriendelijk, flexibel en compleet!
Dat je pagina’s kunt maken met de formuliervelden die in de NTA afspraak beschreven zijn als standaarden is mooi…maar…

Daar waar het in de ePortfolio afspraken nou om gaat is de uitwisselbaarheid van portfolio’s van het ene naar het andere systeem. Natuurlijk is de beveiliging van gegevens (privacy bescherming) ook heel belangrijk. Dus….

  • HTTPS!? nee de gegevens zijn onvoldoende beveiligd.
  • Privacyverklaring? Wet bescherming persoonsgegevens? (lees dit eens)
  • Importeren uit andere omgeving?
  • Exporteren naar een andere omgeving?
  • Alles staat open en zelfs ik moest even kijken hoe ik e.e.a kon beveiligen…alles dicht zetten en besluiten wat je wel laat zien is beter. Ook in de mail die ik ontving na aanmelden staat niets over beveiligen pagina’s

Nogmaals….ik kraak de maker niet af, die heeft nu weer prachtige ontwikkeldoelen, maar wel de plaatser van het nieuws..kom op Kennisnet…jullie hebben de kennis rondom de onderwijsstandaarden en afspraken in huis, zijn daar zelf initiatiefnemer van…doe dan dit niet!

Eén reactie

  1. Heb het zinnetje aangepast. Weer een probleem uit de wereld.

    Groeten,
    Lucas

Reacties zijn gesloten.