TGIF: Blauwe bal van snooker (crosspost)

Dit is een Crosspost vanaf karinwinters.nl, #iederedagbloggen

Vandaag had ik mijn eerste volle buiten de deur dag van KPN Consulting, eerst een prachtige sessie met onderwijs mensen en de te maken keuzes. 8 uur vanmorgen in de auto…fileloos rijden dus half uur te vroeg op plaats van bestemming.
Als je dan denkt de vrijdag is 3 uur mooie tijd om naar huis te cruisen…ikke niet…gewoon een volle kickoff 2012 met ongeveer 40 collega’s die ik niet kende.  Hier bleek voor het eerst dat online verbindingen sneller waren dan echte…de collega waar ik naast schoof stelde zich in de officiële ronde voor met een prachtige functie titel…het enige dat ik zei was: he, wij zijn gelinkt in LinkedIn…leuk je te zien.
Afijn…daar gaat het niet om..maar het is vrijdag avond..ik moet bloggen en het enige  waar ik nu aan kan denken is de blauwe bal van een snooker tafel.
Mijn lieverd is een Snookerfan.
Uit Karin’s DummiePedia:
SNOOKER: biljartspel met veel rode een witte en een massa gekleurde ballen, 6 gaten in de tafel, waar die ballen in moeten in qua kleur een vooraf vastgestelde volgorde. Rood..dan een kleur (meestal Zwart), rood  enzovoort.
Je legt een snooker door het de ander onmogelijk te maken die volgorde aan te houden door een bal recht achter een andere bal te leggen en zo dus iets strafpunterigs te veroorzaken. Op slot leggen van een bal dus.
Daar houdt mijn Snookerisme op….mijn lief echter kijkt naar deze partijen alsof het een zeer goede SF film is…of soms zelfs SM film. Oeh, aaaah en oooooh….Sylvia Kristel had er in haar tijd nog wat van kunnen leren (de geluiden dan he).
Weet je, ik vind Snooker onvoorstelbaar oninteressant, als oud handbalster…waarom hooken ze die in een vestje gehesen schuivert niet eens lekker met die keu.
Maar…dat Blauw van die Blauwe bal….5 punten….dat is de mooiste kleur Blauw die er bestaat…. ik ga Blauwe snookerballen sparen…(hij niet!)