#TGIF: Bewijs van kracht van netwerken nummer zoveel

Als ik om me heen mensen zie, die het nut van LinkedIn en Twitter afdoen als digitale visitekaartjesbak en bierpopmp, schud ik tegenwoordig meewarig mijn hoofd. Die snappen het niet en gaan de slag missen.
Nog een keer ga ik hier de kracht van netwerken beschrijven, want daar had ik gisteren weer een fantastisch resultaat mee/van.
De onderwijsleergang van mijn club maakt in de 2e masterclass gebruik van de kennis van anderen. Dat betekende voor Zoetermeer vorige week, dat ik grof gebruik kon maken van mijn oud collega’s/vrienden/lief  bij het ROC Midden Nederland. Echter,  voor de parallelle leergang in Groningen moest ik een andere weg bewandelen.
Ik zocht dus 4 mensen die iets over onderwijs en ICT konden vertellen, aan mijn collega’s.
Als eerste schoot mij Erwin de Beer te binnen, voordeeltje…die kende ik (via Twitter, dat dan weer wel) fysiek.  Hem heb ik dus als eerste gevraagd om een bijdrage te leveren.
Nee, komt in zijn woordenboek niet voor…dus kat in het bakkie. Hanze Hogeschool binnen!

Vervolgens wilde ik ook een ICT Manager van een bestaande klant het woord laten voeren. LinkedIn is daarvoor ideaal, Han Numan opgesnord in LinkedIn, verbinding gelegd met in de uitnodiging gelijk de vraag mag ik contact met je zoeken voor onze leergang. Na bevestiging heb ik keurig via mijn netwerk zijn e-mail adres gezocht en hem uitgenodigd om een bijdrage te leveren. Ook het woord nee heb ik niet gezien dus Han (Noorderpoortcollege) was binnen.

Hans Hurenkamp van het Drenthecollege was de volgende in mijn wensenlijstje…nog nooit heb zo snel een OK ik ben erbij, binnen gehad…let wel….ik kende hem alleen via Twitter, nog nooit gesproken en gezien.

Na een paar mislukte pogingen, niet vanwege de nee van niet willen maar vanwege de jammer ik kan niet, kwam ik terug bij Erwin de Beer…heb jij nog wat namen in je netwerk die ik zou kunnen benaderen?
In no-time had ik 4 namen met twitternaam en e-mailadres binnen.
Dus Koos Winnips van de RUG eens benaderd. Yep, count me in. Eerlijk gezegd, eigenlijk had ik nog nooit van hem gehoord…maar later wel in de voorbereiding zijn stem…want we hebben even gebeld

Eergisteravond verschenen in Twitter de links naar een Slideshare en een Prezi….

En wat was het resultaat nu gisteravond:
4 mensen gaven op grond van mijn vraag…wie ben je, wat doe je en waar loop je tegenaan als je met ICT en onderwijs bezig bent, antwoord.
In ruim een uur kregen de deelnemers van de leergang vier prachtige humorvolle en inhoudsrijke verhalen voorgeschoteld.
Na de plas/rook/koffie pauze zijn de 4 gasten in een speeddate sessie nog eens bevraagd over hun werk maar ook over hun boot, wonen en idealen.

Online netwerken…..het is een kwestie van geven en nemen…..ik ben normaliter een gever en was heel erg trots op mezelf dat ik voor 1 keer mocht nemen…niet uit eigenbelang maar uit een algemeen belang.

Mannen, dank dank dank! En zoals Koos in Twitter al vroeg…wanneer doen we het weer.

Wie mij nu nog vertelt dat online netwerken niets opleveren lach ik recht in het gezicht uit, de meewarige hoofdschud is veranderd in een schaterlach!