#TGIF: Badges gluren en meer NOT 2

Morgen ga ik nog even naar de NOT, vooral omdat ik nog even wat mensen wil spreken en zien.
Het lijkt mij trouwens zwaar om 5 dagen op een beursstand vastgepind te staan, zeker als het soms wat rustig is. Het is echt keihard werken, dat heb ik woensdag wel gezien.
Je ziet op de NOT ook wel heel goed het verschil tussen de groten en de kleintjes, of in de grote investeerders en de wat kleinere.
Je zal de hele dag maar tegen een grijze muur of de ingang van het toilet staan kijken omdat je een kleintje bent.

Maar goed, als je in onderwijs een one minute of fame wilt hebben doe je er als bedrijf goed aan om er te zijn/staan.
Eigenlijk ben ik wel benieuwd wat de opbrengst aan klanten en nieuwe contracten is, want veelal zijn het niet “de beslissers” die over de beurs lopen. Dat is natuurlijk geen probleem, maar toch….beursvloermeters zijn echt heel duur.
Gelukkig lopen op zaterdag managers en moeders met kinderen door elkaar heen, de laatste dag is vaak heel kansrijk.
Het is dus zaak voor de mensen op een stand om alert te zijn, wie spreek ik aan en wie niet.

Ken je het gevoel van het betreden van een net even te prijzige damesmodezaak? De verkoopsters die je met hun ogen van boven naar beneden scannen, wegen en (mij meestal) afwijzen?
Dat gevoel had ik afgelopen woensdag bij een aantal stand mensen ook. Je zag ogen afglijden naar je badge in plaats van jou in de ogen kijken. Is het de moeite waard om die persoon (lees waar werkt hij/zij)  aan te spreken of loop ik zo een kansrijkere persoon mis.
Mij zou dat niet overkomen (dat scannen dan) want zonder leesbril zie ik alleen iets blurryachtigs.
Denk dat het toch een aandachtspunt is, als de voorbesprekingen voor een nieuwe beurs bij bedrijven voorbij komen.
Ook vraag ik me af of er inspraak is over de “beurskleding”, bedenkt een persoon dat of wordt er gestemd? Soms heb ik namelijk best medelijden met mensen die ineens in een polo gehesen worden of met een muts of strik om moeten lopen.

notweetupLast but not least: op Twitter heb ik het al verschillende keren gezegd, of het nu de NOT organisatie is of een bedrijf dat wat beweging op de stand wil.
Zorg voor een Sociale Paal, Twitterpaal, Meetingpoint weet ik veel wat….of organiseer zoiets op een bepaald tijdstip.
Omdat dat niet gebeurde hebben we morgen zelf een #Tweetup georganiseerd om 13.00 uur terras 9A075 in Hal 9
We zijn al met z’n vijven.