#TGIF: Ach het is vrijdag, Leraren met lef = slappe hap

Waarschuwing: linkloze blogpost!!

Vanmiddag had ik een goeie bijeenkomst met wat trekkers van #TheCrowd: Patrick Vaanhold, Frans Droog en voor het eerst ook @BetaKarel (ja ja , zit je in de auto denk je…zouden ze bij de receptie van Parkhurst weten wie dat is?).
Humor, humor en wat een harten voor met name vrijwillige professionaliseringsslagen voor en door docenten. Volgende week wordt dat een officiële vereniging waar je lid van kunt worden en waar je ook een grote bijdrage aan kunt leveren door jouw kennis en kunde te delen. Ik maakte hen vanmiddag attent op het boek van Bas van de Haterd de (r)evolutie van werk….the crowd past bij die ontwikkelingen.

Vorig jaar stond ik aan de wieg van Onderwijslente samen met Marcel Kesselring en Willem Karssenberg om met name het Social media gedrag en de codes vanuit een positieve benadering in te steken. Daarnaast waren wij ervan overtuigd dat steunen, delen en belonen van docenten die ICT en met name Social Media in hun onderwijs inzetten meer oplevert dan afzeiken. Vandaar ook de onderwijzigers site om die waardering te laten zien.
Wat er uit de bijeenkomst van vanmiddag (samensmelting) komt, moet nog wat meer bedacht worden, maar…we hebben met die clubjes hart voor onderwijs, steken er onze niet gefinancierde tijd in en delen, stimuleren en doen maar wat. Eendracht maakt in deze ook macht en kracht!!

Na mijn ergernis over de club die wat boekjes uitgeeft en die van de chocolade fabriek, richt ik me vanavond op die van iets met lef.
Deze club met een zeer brakke niet actuele website, een niet communicerend Twitter account, ontvangt een niet nader te vinden/bepalen bedrag aan subsidie van het ministerie van onderwijs.
[Aangepaste teskt] Vaste lezers kennen de historie over kopieren zonder bronvermelding en sensuur op de (ik weet niet hoe het nu is maar toen) gesloten LinkedIn groep.
Vanwege de linkloosheid…zoek bij mij of bij de weblog van didactict

Waarom vind ik de leraren met lef een rare club:

  • Het is net de kinderbijslag: als die binnen is gebeurt er iets
  • Het is net slechte seks…een opleving per jaar
  • Het is net een slecht huwelijk…iets roepen…maar antwoorden ho-maar
  • Het is net een vervelend kind…drammen maar niet luisteren, overschrijven en vervolgens een onvoldoende aanvechten.

Na de afgelopen dagen de oproepen van voormalig minister van Onderwijs Plasterk gezien te hebben, zeg ik: opvoeden die hap en wie niet horen wil moet maar voelen…intrekken de subsidie en verdelen over clubs met draagvlak die werkelijk iets willen bereiken.

ballenloosLeraren met lef zijn er genoeg, wat zeg ik…het stikt ervan…maar die zijn niet te vinden op lerarenmetlef.com. Ze waren nog te incompetent om lerarenmetlef.nl te claimen,  weg met die club!!!
Geef de subsidiegelden van het ministerie van onderwijs aan mensen die er wel voor gaan en werkelijk dag en nacht bezig zijn met onderwijsverbetering, posititieverbetering en ondersteuning van docenten het hele jaar door en niet met een eendags oprisping als er weer pegels zijn!!

nanoot: na een nachtje slapen besloten een naam en verwijzing weg te halen, voelde niet goed.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.