TGIF 29 februari 2008: Mannendag, wie de schoen past..

mannentgif.gif
Op de zoektocht naar weetjes over de 29e februari stuitte ik op een van de mannenachtigste domheden die ik ooit tegenkwam .Twee *Belgische DJ’s van Q-music zijn een actie gestart om 29 februari tot Mannendag te verheffen. Iets met gratis bier, alsof Amstel al niet hetmeest vrouwonvriendelijke biermerk was.
Mannendag mij best, 1 keer in de 4 jaar feest. Breng ik mijn schatje een biertje op bed, hij mag de afstandsbediening een dagje vasthouden 🙂 en we praten samen lekker een uurtje over voetbal. (1x per 4 jaar de buitenspelregel doornemen?)

Meisjes (niet doen mannen dat mogen wij alleen tegen elkaar zeggen)
hebben jullie dat nou ook?

  • In een (merendeel) mannenoverleg : kun jij even een actielijstje maken?
  • (Nee, want de mannen van de GDI willen mijn Digiscribble software niet op de werk notebook zetten)
  • Dan vragend kijkend van de naar de koffie naar mij? (huh?)
  • Helpdesk 1: heeft u de computer al een keer uit- en aangezet, oh en zitten alle stekkers er in?
  • Helpdesk 2: mevrouwtje (urghhhh), zit u achter de PC (ja, en ik zie allemaal draadjes).
  • Jouw Seicento past wel in mijn achterbak (was echt grappig en niet lullig bedoeld maar wel leuk als voorbeeld).
  • Stappen met mijn twee mannelijke (lieve collega’s): even kijken wat mijn marktwaarde is: 2 kamelen en 50 euro (ja ja Karin had een paar niet Amstel biertjes op en de kamelen pasten helaas niet in de bus).
  • Zal ik het even doen, dat is geen vrouwenwerk. (behalve de boodschappen halen en naar binnen dragen, dekbedovertrekken vouwen en overhemden strijken).

Als ik dan een keer zeg: mannen de plasser kan weer van tafel en de gulp kan dicht, werk aan de winkel…ben ik een seksistische feministe en is dat wat ik zeg “not ladylike”
(hebben ze mij nog nooit een goeie bak horen vertellen).
Nootje na: vrienden en geliefden van het mannelijk geslacht: voel je niet aangesproken ik kies voor de mens in de man en niet de man in de mens 🙂 behalve op deze 29e
Biertjuh?

* naar aanleiding eerste commentaar W.K. heb ik er Belgische aan  toegevoegd, maar ja, een man is een man?