TGIF 27/28 juni, Afscheid nemen is een beetje sterven

Het is een half uur na vrijdag…..dus een TGIWF (…….it was Friday) en TGIS )….it’s Saturday)
Weer een collega uitgezwaaid, 20 jaar in dienst. Hij heeft bewust gekozen voor een baan bij een ander ROC. veel dichter bij huis.
Einde van een schooljaar in zicht, maar op de een of andere manier zijn er nu veel meer mensen die vertrekken.
Waarom ze gaan is even niet relevant, maar de blijvers moeten elke keer weer een afscheid meemaken. Iemand die vertrekt heeft een avond waar hij/zij hemelhoog geprezen wordt. De blijvers echter, luisteren en kijken elke keer weer naar de meest vreselijke afscheidens in een opgeblazen emotionele oh oh wat erg dat’ie gaat setting.
Concierges, admnistratief medewerkers, schoonmakers, secretaresses, pay-flexers, uitzendkrachten….ze krijgen een bossie blommen en een hand en toedeledokie, ajuu.
Docenten, stafdienst medewerkers, CMR leden, Directeuren, Managers…..die krijgen een receptie, speeches, weekenden weg. Daarnaast ook nog eens onder het genot van drank en eten, heel veel (excusez le mot) lulverhalen, tranentrekkers en andere acties, optredens en over the top cadeauaanbiedingen.
Lieve mensen, we worden allen in onze blote billen geboren en gaan in onze blote billen dood,

Als er iets in het kader van versobering zou moeten gebeuren is de standaardisering van het afscheid van collegae die (vrijwillig dan wel gedwongen), vertrekken Pensionering uitgezonderd.Denk ook eens aan de achterblijvers, ik zwaai er tussen vorige week en 1 september zomaar 10 (bij een late nachttelling) uit en inmiddels kan ik de hemelhoogpijzende onzin niet meer aanhoren.Succes, geluk, een hand voor de vertrekkers en een groot dank je dat je blijft feest voor achterblijvers op 1 avond! Dat is beter voor mijn lever, tissue verbruik en gemoedsrust.Oh ja……als ik ooit wegga….waag het niet om mij te straffen met een afscheidsdingetjesfeestjeactiviteit.

noot 1.Gezocht: een kamergenote want ook mijn kamermaatje gaat me verlaten
noot 2.Hoe zou het afscheidsfeestje van Bill Gates bij Mirosoft er uit gaan zien? Mogen we allemaal langskomen om hem te bedanken?

Blogged with the Flock Browser