TGIF 25 januari, spreekwoorden en gezegdes

tgif001.gif
Als de dagen lengen, gaat de winter strengen
. Dat hoop ik tenminste. Langer licht maakt het naar huis rijden in elk geval prettiger en nu zie ik ons prachtige kasteeltje ook weer eens bij daglicht.

Deze week weer een onvoorstelbare puist werk op mijn bord terechtgekomen, hoog tijd voor een cursus NEE zeggen. Dit weekend dus maar eens schiften en schrappen.
Nee heb je, ja kun je krijgen.

De overweging van deze TGIF is een wat serieuzere.

Hoe kan het dat het “parallelliteitprincipe” :wat je van de leerlingen verwacht, moet je op z’n minst van jezelf verwachten, niet opgaat in onze organisatie?

Vanmorgen zag ik een collega een leerling stevig toespreken omdat de jongeman te laat was. (kwartiertje). Beter laat dan nooit

Ik zie regelmatig echter leerlingen in de gangen hangen voor een gesloten lokaal omdat de docent er nog niet is.
Deze week tig keer overleggen gehad…..collegae die zonder afmelding niet komen opdagen. Het zogenaamde Gildevaart kwartiertje is een algemeen geaccepteerde vervelende gewoonte, 9 uur is voor mij 9 uur en niet kwart over negen. (helaas zit het verkeer me vaak genoeg tegen dat ik dat ook niet haal)
De GSM…en een vergadering. Hoe vaak gaat dat ding niet af (mijne ook helaas, vergeet de vergaderstand)….wat doen we met leerlingen die hetzelfde overkomt?
Het digitaal portfolio: wij zijn volop bezig met een dubbelslag: het bekwaamheidsdossier voor/van docenten (weet je dat wij onder digitaal een CV in Word verstaan, dat wordt afgedrukt ?), leerlingen worden gedwongen tot het maken van een digitaal start, ontwikkel en beoordelingsportfolio in Blackboard. Als zij geen uitleg krijgen van het nut en ondersteund worden in de techniek, wordt het portfolio voor leerlingen een doel op zich en zijn ze gefrustreerd en zien er absoluut het nut niet van in. enne: een ezel stoot zich nooit twee keer aan dezelfde steen

Mijn bekwaamheidsdossier in Blackboard is gedeeld met de juiste mensen, echter…..ze kunnen het niet afdrukken.  In het land der blinden is eenoog koning

Werk genoeg dus voor Onderwijs en ICT als we allemaal maar eens willen meewerken.
Goed weekend en samenvattend:
Goed voorbeeld doet goed volgen.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt doet dat ook een ander niet.
Zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten
De pot verwijt de ketel dat’ie zwart ziet.