TGIF 18 januari…tot in de puntjes.

tgif1.jpg

 • Vanaf vandaag elke week TGIF. (voor de blondjes onder ons: Thank God It’s Friday).
 • Docent staat voor school, zijn lessen gaan bijna starten komt een van zijn leerlingen naar buiten, dag mijnheer tot volgende week. Waarop de docent antwoordt, vorige week was je er niet, nu ga je alweer je wordt een echter Onderwijsduiker. Humor ligt op straat.
 • Tijdens de wijn en mosselsessie (oftewel productherkenning) gisteravond werd mij verweten dat als ik op een bepaalde functie in ons ROC zou gaan solliciteren ik dan tot een “cognitief gedegenereerd persoon” verworden was..Oftewel ik heb niets geleerd van mijn vorige foutjes. (het ging eigenlijk niet over mij maar laten we maar net doen alsof dat wel zo is).
  Het zegt trouwens wel iets over het gespreksniveau aan de eettafel 🙂 Ik zit me wel af te vragen waarom ik onder die mooie zin geschreven heb: boodschappen in de regen zonder auto. (als de wijn is in de vrouw…)
 • Vanavond is de officiële overdracht van het schilderij waar ik vorige week nog aan moest beginnen.
  Voor t’ eerst in 2 delen. (foto volgt)
 • Vanmiddag weer een “illegale” portfolio ondersteuningssessie gedaan bij een andere sector Het blijft natuurlijk heel raar dat onderwijs besluit digitaal portfolio in te gaan zetten maar er geen ondersteuning en inhoudsdeskundige voor heeft. Het motto wat je van je leerlingen verwacht moet je op z’n minst van jezelf verwachten gaat hier dus niet op. Wel ontzettend leuk om te doen met een heel speciale lesgroep, geeft energie.
 • Zou het echt gaan gebeuren? Een collega die graag een lesje Bloggen wil hebben? Als ze zover is komt ze in de Blogroll.
 • Al met al een heel volle drukke week, dit weekend verder met Carnavalspakkie voor mijn dochter en aan de Studie, E-learning (er staat al de hele week een stukje klaar…OU….e-leraning toen en nu. Volgt binnenkort.
 • Goed weekend en een gejatte spreuk (wie kent de eigenaar?):
  Dunne leraren hebben dikke boeken nodig.
 • (Aanvulling op bovenstaande spreuk (met dank aan de geschiedenisleraar), de spreuk is van Frits van Oostrom gebruikt in de Kohnstammlezing 2007)