#TGIF: 10 jaar KarinBlogt een feestje waard?

Morgen bestaat KarinBlogt 10 jaar.
Ik schreef hier 1602 berichten (deze niet meegerekend)
Daarvoor had ik ruim 418.000 woorden nodig.

Een feestje waard?

Vanmorgen stroomde mijn mailbox vol met onderzoeken over de digitale vaardigheden en mediawijsheid van kinderen/jongeren. Het is allemaal nog niet zo vanzelfsprekend die mediawijsheid. (Grappige was dat het persbericht voorzien was van een link naar een 404 pagina).
Ook zag ik gisteren dat bij 40 Pabo’s een minor digitale vaardigheden wordt uitgerold.

  • Soms word ik er wel een beetje treurig van….er gebeurt van alles….maar of het beklijft?
  • Soms word ik er wel een beetje treurig van….doen we de juiste dingen?
  • Soms word ik er wel een beetje treurig van…waar hoor ik bij of waar wil ik bij horen?
  • Soms word ik er wel een beetje treurig van…we maken elkaar online af in plaats van elkaar te prijzen.

De afgelopen tien jaar heb ik alle hoeken en gaten van scholen en bedrijven gezien. Als werknemer van een ROC, als werknemer van een software bedrijf als pratend pak uh als consultant. De laatste jaren als ondernemer hoofdzakelijk in onderwijs.
En over al die ervaringen op al die plaatsen heb ik geblogd.
Inmiddels heb ik een master diploma behaald en ook die marteling is uitgebreid beschreven.

Ik heb discussies gevoerd, kritische noten gekraakt en koffie gedronken met heel veel mensen. Soms heb ik uit frustratie dit weblog op slot gezet, boze mails gestuurd en telefoongesprekken gevoerd over iets waarover ik schreef.

Ik blijf bloggen, ik blijf er iets van vinden……maar ik ga ook eens lekker op de hei zitten om te zien wat de wereld nog meer te bieden heeft.

Ik hoorde gisteren een prima uitspraak, een mooi motto!

Het zweet op de juiste rug.

2 reacties

  1. Jij hebt keihard gewerkt, je doet het nog steeds. Maar nu moeten je ‘leerlingen’ het zelf doen, het aan een ander uitleggen, zelf actief worden. Jouw rug mag best wel ‘s wat opdrogen, die van je ‘leerlingen’ nat worden. Zeiknat. #topper

Reacties zijn gesloten.