TGF 4 april: een lach, een traan en (bijna) een IBook.

emoties.jpg
Hou je wel eens bij hoe vaak je gemoed en de daarbij behorende emoties variëren in een week? (klopt dit wel?)
Heb geprobeerd het eens bij te houden.
Maandag: triest gevoel bij het eerste kopje koffie, iemand heeft bedacht dat de koelkast in de docentenkamer wel gebruikt kan worden als mededelingen bord, het is deze week een gemengde gevoelens koelkast. Vrouw van een collega overleden, al heel lang een overlijdensbericht op de koelkast waarvan ik er niet achter kom wie dat nou was en de blijde aankondiging van een geboorte, oh ja en CAO boekje kan opgehaald worden (emotieloos). Geen leuke koelkast.
Irritatie na 3 keer binnengeroepen en weer weggestuurd te zijn in directiekamer, uiteindelijk gaat de hele afspraak niet door.
Dinsdag: we zijn er door, allemaal voldoendes bij inspectieronde, eindelijk een keer goed. Blije mensen, onverschillige mensen (ze moesten eens weten wat de gevolgen zouden zijn geweest).
Mijn beoordelingsgesprek goed afgerond, ik ben blij, tevreden en gerustgesteld. Huilende collega, ruzie met haar kamergenote, emoties lopen hoog op. Koffie en een babbeltje.
Woensdag: samen met collega van A naar B(eter?), twee sectoren, 1 probleem, heerlijk schelden en mopperen op van alles en nog wat. 2e overleg in B gaat niet door……gefrustreerd, waarom hebben ze zo’n duur apparaat en gebruiken ze het niet om de goede tijden in te zetten.
Lieve post van CVI collegae, krijg daar een warm gevoel bij, zo ga je om met mensen.
Wat heeft ie lekker gekookt, genieten van een nieuw wijntje, gezellig keuvelen maar ook discussie over onderwijs, inhoud en stand van zaken.
Donderdag: mail van voorzitter van CvB over de goede IT conferentie, mooi dat ik boos ben, waarom moet mijn naam nou in dat mailtje, ben ik de zeur (had hem er alleen op attent gemaakt dat hij normaliter zo aardig is om dat spontaan te doen en deed dat nu niet).
Vervolgens iets bozer: de informatie manager gebruikt mijn informatie (de bloedig uitgezochte lijst van deelnemers) om informatie te vragen die hij ook had kunnen vinden op alle weblogs, wat heeft het nou voor zin om het weer per mail te doen? Pissige mail die weer groter groeit. (leer dat nou eens af Karin!)
Eindelijk de afspraak in de directiekamer (na weer 3 keer in en uit) twee professionele collegae maken elkaar voor rotte vis uit de emoties lopen hoog op en ik voel me daar zeer ongemakkelijk bij (plaatvervangende schaamte?)
Vrijdag: met collega even de problemen van de week doorgenomen, grapjes gemaakt bij de lege koelkast, dus lekker gelachen. Mijn werkoverleg, met een lekker gevoel de kamer weer uit alles loopt op rolletjes, druk druk druk.

Nu maak ik ineens mezelf blij: heb Apple gebeld en een Ibook besteld, heb ik verdiend vind ik zelf, verlangend kijk ik uit naar maandag. Mezelf vroeg naar huis gestuurd (CAO vrije middag ofzo) en ga vanavond lekker naar het Rimpel café om plezier te maken.
Koester je geluk en geniet soms ook eens van je frustraties. (pissig zijn is soms ook lekker vooral als je een ander de schuld kunt geven).