Terugkijken op #NCOSM 15 en 16 mei.

Al heel lang geleden vroeg Louis Hilgers mij om een bijdrage te leveren aan het Nationaal Congres Onderwijs en Sociale Media.

ncosm

Afgelopen woensdag en donderdag mocht ik dus in 2 sporen presenteren over de kansen en gevaren van Sociale Media in de les.
De locatie Eye in Amsterdam was natuurlijk fantastisch, prachtig gebouw met luxe ambiance.
Na de kick-off van dagvoorzittter Dieter Möckelman,  heb ik genoten van Pedro De Bruyckere z’n verhaal. (presentatie staat hier)
Overal zat ik ja op te knikken.
Heerlijk om iemand met zoveel passie en humor te zien vertellen. Voor mij was het de eerste keer dat ik hem ook even de hand mocht schudden en in het “echies” kon spreken. Nee, de foto van zijn sublieme T-shirt laat ik achterwege.

Na de inspiratie kwam, voor een aantal sprekers, de transpiratie van het Pitchen. Een aantal mensen mocht in 4 minuten deelnemers lokken naar hun eigen workshop.
Conclusie: 4 minuten is heel lang!

Mijn sessies vonden in dezelfde zaal (Cinema 1) plaats als het plenaire deel. Persoonlijk vind ik zo’n opstelling verschrikkelijk vervelend.
Omdat ik graag contact heb met deelnemers was het wel wat wennen aan een hele filmzaal waarin deelnemers dan ook nog eens op een 4e of 5e rij willen gaan zitten.
Weet je wel hoe groot mijn hoofd is op een presentatiescherm van 4×5 (meter!)?
Vooral de interactie tot stand te brengen vond ik moeilijk in zo’n grote zaal.

Natuurlijk was er ruim de tijd om te netwerken en kon ik dus ook met een aantal mensen gewoon weer eens live bijpraten. 140 tekens in een Tweet is minder leuk dan een echt gesprek.

In de middag vond op een andere plaats (de Waag) de pre-conference voor PO plaats. Deze deelnemers sloten aan het eind van de middag aan in Eye om te genieten van een VIP diner.
Na een lekker hapje mee-eten kon ik rond 23.00 uur ’s avonds thuis nog even bijkomen.

De tweede dag was bestemd voor VO en MBO.
Helaas was ik niet in staat om op tijd te zijn voor de Keynote van Marcel Wintels en mijn Pitch. Gelukkig werd deze pitch mooi opgepakt door Dieter zodat mijn beide sessies veel voller zaten dan de dag ervoor.
Wat buiten adem (het is toch spannend om van Tilburg naar Amsterdam te rijden in 1,5 uur) ging ik aan de slag. Pas halverwege werd ik me ineens bewust van het feit dat deze workshop streaming uitgezonden werd (en nog terug te kijken is) omdat ik een tweet voorbij zag komen van iemand die zeker NIET in de zaal zat.

Over de workshop van Willem Karssenberg die ik ‘s middags bijwoonde ga ik nog even een apart stukje schrijven.

Mooie conferentie, mooie locatie, misschien de drie dagen in 1 pakken met 1 pre-conference vult de zalen wat meer. Lekker gekletst…..en donderdagavond…helemaal kapot.
Mailboxen vol, voicemails, ongelezen stukken en vrijdag weer de realiteit van alledag.

Nog even terugkijken?
Keynotes en opgenomen presentaties staan hier.
Mijn eigen presentatie (met de links er in) staat hier

Dank voor de uitnodiging en complimenten aan de organisatie!