Terugblikken en vooruitsnellen.

Na alle momenten van de afgelopen dagen op allerlei andere plaatsen, wil ik toch op mijn eigen weblogs (dit is een crosspost op KarinBlogt en KarinWinters) even kort terug- maar liever vooruitkijken.

Momentjes
Privé was het de laatste maand heftig. Daarover heb ik hier een blogpost geschreven.
Dat deed ik heel bewust op een andere website dan die van mijzelf, omdat ik mijn weblog daarvoor niet de juist plek vindt en dingen ook wil afsluiten.

Tot mijn blijdschap mocht ik weer een bijdrage leveren aan #mijnmoment dat door Henk-Jan Winkeldermaat (aka @Punkmedia) gedragen wordt. Op MijnMoment heb ik de zakelijke ontwikkelingen beschreven.

Dan was er nog mijn impulsieve actie om in navolging van mijnmoment de website onderwijsmoment te activeren. Mijn streven was om ongeveer 25 onderwijsmomenten te publiceren.
De teller (inclusief de nog in concept zijnde posts) staat op dit moment op 39 bijdragen. En stiekem verwacht ik er nog wel een paar. Wat ben ik trots op de bijdragers die ook in hun vakantie hun onderwijshart lieten spreken en een post mailden.
DANK voor jullie momenten!
Tot zondag 4 januari plaats ik  alle momenten die ik heb en zal ik ook mijn eigen onderwijsmoment als student in de Master Leren en Innoveren plaatsen.

Terugkijken
Het was een gek jaar, van werknemer naar merknemer.
>In augustus stond ik mijn hand op te houden bij het UWV, in oktober leverde ik weer wat in om (met een steuntje in de rug) zelfstandig onderwijsondernemer te worden.
De eerste opdrachten zijn achter de rug, nieuwe opdrachten zijn binnen.
Studiedagen Onderwijs met ICT, elearning modules, een ePortfolio pilot Bekwaamheidsdossier, 1 dag per week het basisonderwijs in en 2 mogelijke project opdrachten in het vooruitzicht.
Het hoofdredacteurschap bij Vives Magazine, samen met Marcel Kesselring. De 3e Vives van onze hand ligt nu bij de drukker. Deze Vives heeft een zeer grote oplage omdat deze bij de NOT wordt meegegeven.
In mijn mail zit nog een samenwerkingsovereenkomst met Paragin, mijn oude cluppie.
Natuurlijk moet ik nog fors aan de studie trekken en vaart maken met mijn onderzoek.

Vooruitkijken.
Ik heb aangeboden om bij TedXEDucation Amsterdam op 26 maart een van de Bloggers te zijn en ga ook tijdens de voorbereidingen, bijvoorbeeld de Pitches op 11 januari posts schrijven.
Ik mag daarvoor nog andere edubloggers aandragen die op 26 maart verslag doen…dus als je zin hebt?
Met Vives hebben we wat meer plannen dan alleen de papieren versie, de website wordt vernieuwd en er komen wat acties.
De onderwijsmomenten wil ik graag voor of net na de zomervakantie herhalen, daarover ga ik nog even nadenken, want het kost nogal wat tijd.
En alsof dat niet genoeg is, heb ik ook onderwijsboeken.com vandaag gelanceerd, doordat ik nu zoveel lees wil ik eigenlijk leestips en reviews gaat plaatsen.

Bedankt voor de liefde en de steun…Paul (keukentafellief), Wouter, Laura en Simon (kinderen)….Love!!
Bedankt on- en offline NETWERK, voor de vriendschap, de opdrachten, het doorspelen, het delen en de lach en de traan.

champie

Fijne jaarwisseling!! En GOGO 2015!!

(ja ja Karinblogt moet nog even een layout slagje krijgen).