#TEDXamsED, eerste ruwe verslag

Ja en dan kom je thuis…..vanwege een reisje van mijn keukentafellief ook nog eens in een leeg huis.
Hoe was het…die tedXamsED (wat een draak van een Hashtag)…zou normaal zijn vraag zijn.
Een beknopt (ruw) verslag van mijn persoonlijke indrukken.
De Talks (waarvan er mijns inziens 1 wereldberoemd gaat worden) zullen allemaal terug te zien zijn (of al zijn) dus geen links, maar een van me afschrijven.
Naast mij ligt de badge en dus pak ik gewoon de namen van boven naar beneden.
4 slots, 3 pauzes, de kleine zaal in het concertgebouw…een fantastisch gastvrije ontvangst door de vrijwilligers van de crew!!

De kritieke noot zet ik nu een IN de blogpost:
Wegblijvers en genodigden door sponsoren die ook niet kwamen: FOEI!!
Willen jullie als iets “gratis” is, je eens gaan gedragen en gewoon op komen dagen! Er zijn heel veel mensen die er vandaag bij hadden willen zijn en niet op de genodigden lijst stonden.
Het kan en mag niet zo zijn dat mensen wegblijven, arrogant en asociaal!!

Zo nu de lijst af: (google zelf maar even naar wat en hoe) en soms wat meer tekst omdat die mensen indruk op me maakten.
Drew Wackerling, onze gastheer van vandaag.
Dank voor je goede gastheerschap. Love the way you walk and talk!
Nephtalie Demei:
Thanks for sharing, but most of all, thanks for organizing and please buy a same dress for Jessica (whom I’d love to meet sometime, but I was too shy to talk to her)
Marcel van Herpen
Zijn boodschap: leg de verbinding (Connectedness is essential) met je leerling.

Anton Philips
Intrinsieke motivatie, mensen die gelukkig zijn in hun werk, zijn de beste mensen om innovatie tot stand te brengen. Wees je bewust van je keuzes. Schrijf eens op wat je leuk vond en ga daar op focussen.
Maar eigenlijk zag ik een prachtige menselijke lieve man op een niet al te jeugdige leeftijd (de oogjes gingen een klein beetje dicht af en toe) die lang niet altijd gelukkig is geweest met zijn keuzes.
Ik zat naast hem in een tijdslot en dacht…wat is iemand met zo’n achternaam aaibaar, toegankelijk en mens!

Pedro de Bruyckere
Vertrouwen, vertrouwen en vertrouwen, maar wij wantrouwen alleen maar.
Wat straalt hij een levenslust, plezier en vooral drive uit. Ik ben een mensen mens en de glans in zijn ogen…het podiumbeestige en schijt aan de wereld…Love it.
Maar …vest aanhouden terwijl ik voor de tekst op het T-shirt kwam. (voor de intimi…ik heb zijn rits mogen verlagen en de tekst gelezen)

Jesper Merle
De minstreel die ons allen liet meezingen…nou ja allen. Bij de dames en heren heb ik wijselijk mijn mond gehouden. Conclusie was wel (soms kan ik luisteren) zeldzaam..er waren vandaag echt meer vrouwen dan mannen!
Willem Jan Renger (MUST SEE)
Man wat een man! Ga gewoon zijn Talk terugkijken
Humor en zinvol. De steekwoorden die ik oppikte: Preja-vu en Nerds en Shirts
Maurice de Hond
De techniek van Apple zit soms tegen, dat maakte dat de start van zijn Talk lastig was.
Daar kon Maurice niets aan doen…maar ik dacht wel..de docenten op de Ipad scholen zal dat ook wel eens overkomen.
De oorspronkelijke gedachte van het verhaal en de lijn waarom die scholen…die snap ik en begrijp ik ook.
Maar..alle sprekers kenden het verhaal dat ze hielden uit het hoofd. Volgens mij waren er geen native Englisch speakers. De iPad gebruiken als voorleestablet is geen goed voorbeeld en sorry wat mij betreft een aanfluiting. Belangrijke mensen zijn er niet op een TEDX dus….

Claire de Pont
Mijn eerste kop koffie vanmorgen, was met Claire…nerveus…maar er ook zin in hebbend.
Soms was ik echt bang…ze is de draad kwijt….maar die pakte ze gewoon op…stiltes en bammmm

Amy Burke
Fragiel met lef. Ga maar eens een zaal Mindfullness aan de slag laten gaan. Het is niet mjn ding, maar het delen van haar ervaringen was open en eerlijk.
Rob AndrisPlourde
Beatboxen en we stonden allemaal mee te klappen…ach ja soms…doe je mee
Jelle de Jongh (MUST SEE)
Het op een goede manier gebruiken van data maar vooral de intepretatie daarvan kan leerlingen die dyslectisch zijn al op een vroege manier opsporen, maar wel op een goede manier. Labelen en een levenlang gelabeld zijn is geen oplossing.
Charlotte Visch (MUST SEE)
Kijk,  Charlotte kan dus een TALK tot een mini toneelstuk maken. Zonder gene vertellen waarom leerlingen en docenten echt contact met elkaar moeten hebben en elkaar moeten vertrouwen.
De Hollandse tussenvoegsels, het toneelspel en de uiteindelijke hilarische verkleedpartij.
SUPERWOMAN…oh man…zou wel een onsje van haar lef willen kopen!

Jaffar Al_Aani (MUST SEE + TISSUE)
Wij mochten mee op zijn vliegend tapijt in een sprookje van 1000 en 1 nacht. Van Bagdad..daar waar ooit de beschaving ontstond…tot in Nederland…waar hij, zijn zus en moeder 7 jaar geleden hun thuis vonden.
De steun die Jaffar van zijn docenten kreeg, maar ook zijn  wilskracht en de kansen grijpend, maken dit het Tissue Moment van vandaag>
Jaffar had ook zijn prachtige vrouwen bij zich en wat straalden zij trots uit.
Anne Hamers (KEEP THE TISSUES NEARBY)
Anne was in de ochtend gymsessie al zichtbaar  (ja die sloeg ik over)
Op je 16e ontdekken dat je HIV geinfecteerd bent, de worsteling…hoe nu verder. Maar dat ombuigen in het lesgeven bij scholen over de risico’s van onbeschermde sex…alleen dat in de dance vorm zichtbaar maken. Ervaringsdeskundigen die hun verhaal doen hebben meer impact op jongeren dan de wijzende vingers van de ouders.
Zucht…inmiddels is ze getrouwd, mamma van 2 kinderen….maar een ervaringsdeskundige en wat voor een.
Frum van Egmond
Wel geinig van Egmond met de Noordwijkse Methode. Een droom…een eigen school…en het ook gewoon een keer doen. Leren moet leuk maar ook zinvol en effectief zijn.
Ik weet eigenlijk niet of de school werkelijk al bestaat, maar ik zou mijn kinderen er wel naartoe willen sturen.
Meester Bart Ongering
Ja 4 verhalen waarin meester Bart uitlegt wat de beste manier is om contact te leggen met je leerling. Ik denk dat het mooie verhalen zijn, maar ik kan mijn vinger er niet op krijgen…mij had ie niet te pakken
Jonathan Even Zohar (MUST SEE)
Het historisch perspectief dat wij op school meekrijgen. Ons cultuurhistorisch besef..in 2 slides om zeep geholpen!
We zijn wereldburgers en moeten ook grensoverschrijdend gaan denken en doen.

Jacqueline Boerefijn
Zij stond op mijn top 5, lijst die gemaild was, door TedX. We hebben dus samen de lunchbox gedeeld. Kijk, daar waar vriend Maurice last had van de techniek die niet werkte…had Jacqueline hetzelfde probleem…maar ze liet zich niet van de wijs brengen.
Andrew Niemeijer
Excellent teacher…hij was leraar van het jaar…maar ik keek alleen maar naar…leuke man en wat een Engelse uitspraak. In de flyer staat zijn vraag: How do I keep a pupils attention? kweenie..
Nou doe ik hem tekort…MUST SEE dus (maar meer omdat ik afgeleid was).

Dank organisatie van TEDXamsED!! Volgend jaar weer!!

Eén reactie

  1. Mooie persoonlijke blog, Karin, zo lees ik ze graag. Maar als een blogger in de organisatie mag je geen uitgesproken inhoudelijke mening geven en doe je vooral feitelijk verslag. Een flink aantal van de sprekers ken ik. Velen kunnen het goed presenteren, inhoudelijk valt er nogal eens wat op af te dingen. Interessant om de dialoog over aan te gaan. Ik mis wel blogs zoals die van jou. Braaf verslag doen past minder bij mij ;0) Gelukkig kon ik me afgelopen jaar met de mindmaps bezig houden. Al zijn deze nog niet geplaatst.

    Groeten,

    Peter

Reacties zijn gesloten.