Teachmeet en CVIBarCamp…wat is het verschil?

Op 10 maart wordt aansluitend op de eerste IPON dag weer een Teachmeet gehouden. Voor diegenen die nog niet weten, het is een nonconference waar een hapje en drankje genoten kunnen worden, maar waar ook aan kennisdeling gedaan wordt. Korte presentaties over heel veel verschillende onderwerpen…als het maar met onderwijs te maken heeft. Er staan al 40 mensen op de wiki ingeschreven en ook het aantal presentatoren (of nog nedenkende) is al mooi groot. Wil je komen? Effe een gratis IPON kaart scoren en je inschrijven in de wiki.
Gelijk daaropvolgend mijn verbazing over het feit dat er op 15 april ook een CVIBarCamp (mag geen Teachmeet heten vanwege het gesloten karakter, alleen deelnemers van de CVI conferentie kunnen zich aanmelden) en dat die wiki nog zo goed als leeg is. De CVI conferentie heeft inmiddels toch al ruim 1000 aanmeldingen en dit keer wordt er voor het eerst een verdiepingsconferentie gehouden. Een van de onderdelen van die verdiepingsconferentie is de CVI BarCamp…een heuse teachmeet.
Mijn vragen dus aan de deelnemers van de CVI conferentie

  • Bereiden jullie je wel voor?
  • Willen jullie na de lunch naar huis?
  • Is het inchrijven via de wiki te moeilijk?

Kom op, kleine moeite…zeker presentatoren die hun presentatie nog eens dunnetjes over willen doen….of die mensen die afgewezen zijn..dat kan namelijk niet in de BarCamp…wie wil presenteren mag dat. De deelnemers aan de Drempelloos 2.0 verdiepingssessie zijn in elk geval van de partij bij de BarCamp….maar ja dat weten zij natuurlijk niet.

Oh jee…vergat te melden dat beide activiteiten natuurlijk gehost worden door Fons vd Berg a.k.a. Helikon