Surfnet relatie dagen

Afgelopen anderhalve dag was ik in Noordwijkerhout bij de Surfnet relatiedagen. Eigenlijk had ik er tot kort nooit over gehoord, totdat ik mezelf gewoon brutaal liet uitnodigen.
Het is eigenlijk een mini CVI conferentie, iets minder deelnemers, met een aantal keynotes en workshops. Daarnaast (heb ik even nagevraagd) hebben de relatiedagen een hoog reüniegehalte, ook dat komt overeen met de CVI conferenties.

Pierre Gorissen  en Wilfred Rubens  hebben er flink op los geschreven. Knap van Pierre dat ie de 7 minuten sessies versloeg tijdens de sessies zelf, bijna livebloggen.
Over de inhoud hoef ik het dus niet te hebben, alles is opgenomen dus kijk hier zelf maar terug.

Na 3 keynotes was er gisteren de keuze voor 3 inhoudelijke workshops van anderhalf uur en anders 10×7 minutes. Het prettige van 7 minuten presentaties is, dat als ze slecht zijn, de pijn snel geleden is. Er was er gelukkig maar 1 die niet echt lekker was om naar te luisteren. Midas Dekkers sloot de dag af met lekker humorvol verhaal, die man gaat eigenlijk nooit vervelen.

Ook even gespeeld met de robotarm, de ene staat in Polen (1.800 km verderop) met de arm in Noordwijkerhout, bestuur je de robot in Polen. Natuurlijk ben ik daar een kneus in, maar verbaas me dan weer over de techniek en de bijna 0 vertraging op het scherm en in de communicatie met de studenten in Polen.
De avond was er een van: Wat happened in Noordwijkerhout stays in Noordwijkerhout.

 

Met een beetje brak hoofd zag ik vanmorgen Erik Huizer met zichzelf in de toekomst praten, over de ontwikkelingen die Surfnet zou hebben doorgemaakt over 6 jaar. Leuk!! Leuke is eigenlijk dat ik nooit geweten heb dat ik hem allang volg op Twitter. Dat was namelijk ook gewoon weer heel leuk, de hashtag #snrd12 volgen en mensen daarna op gaan zoeken. In het echt zijn ze vaak nog leuker.

Complimenten aan de organisatie en dank voor de gastvrijheid, op naar de Onderwijsdagen.