Steekjes

Op Bluesky maakte Wim Luyckx met zijn AI afbeeldingen generator mijn tijdelijke Valentijns profielfoto. Ik vind hem mooi en gebruik hem dus deze week. Gewoon voor de lol, niet omdat ik iets met Valentijnsdag heb.

Valentijnsdag: is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.
[bron]

In deze periode druppelen de mails en reclameboodschappen voor “jouw liefste Valentijn” weer binnen.
Ik heb er altijd al een hekel aan gehad. De vercommercialisering van alle dagen waarop er wel iets gekocht kan worden slaat wat mij betreft door. (Dit is wel de beste manier om je uit te schrijven uit nieuwsbrieven, want zij maken alvast de selectie voor je.)
Wij hebben trouwens nooit iets aan Valentijn gedaan.
We hielden gewoon elke dag veel van elkaar.

Soms steekt het wel een beetje.
Al die reclames en nieuwsbrieven met romantische cadeautjes, uitjes en lievigheidjes. Adverteerders boeit het geen bal of de kijker. cq ontvanger wel iets met Valentijn kan en of het hem/haar een beetje steekt. Schieten met hagel op een mug denk ik dan maar.
Zo kreeg ik vandaag bij het openen van de PostNL app deze feestelijkheden over me uitgestrooid

en waagde Google me vandaag te herinneren aan dit moment (Paul in Westvleeteren aan een biertje)

Auw

Elke dag van de week valt er tegenwoordig wel iets te herdenken of te vieren.
Zo kwam ik erachter dat 23 juni de internationale dag van de weduwe is. Deze dag is tot stand gekomen om aandacht te schenken aan vooral weduwen  in arme landen die echt berooid achterblijven en het vreselijk moeilijk hebben. Maar ook hier in Nederland is er nog genoeg te doen om als weduwe (en weduwnaar) je de eerste periode staande te houden. Er is nog weinig goed geregeld en we bereiden ons te slecht voor op het moment dat je partner wegvalt.
Daar valt natuurlijk geen bal aan te verdienen, dus zul je geen mail ontvangen met het onderwerp: Gefeliciteerd met de dag van de weduwe. maak nu gebruik van ons aanbod troostkaarsjes en chocoladerepen.

Misschien is het tijd voor een nationale dag van (ongewild) alleenstaanden.
In Nederland zijn ruim 3 miljoen eenpersoonshuishoudens (dat is bijna 20% van alle huishoudens).
Commercieel zou ik daar dus allerlei slaatjes uitslaan als supermarktketen. Kleinere verpakkingen, dan is 2 halen 1 betalen aantrekkelijk.
Wat dacht je van clubs als thuisbezorgd, waar je altijd voor een minumumbedrag moet bestellen voor gratis bezorging
En eens een keer keer toeslagen op eenpersoonsdingen (campings, hotelkamers, reizen).
Belastingtechnisch is er ook nog wel wat te bedenken voor alleenwonenden (sparen en vermogen bijvoorbeeld).
Werk aan de winkel?

Fijne aswoensdag (en Valetijnsdag).
Op naar de lente!

2 reacties

  1. Pijnlijk dat soort mails.

    Ik had alles kennelijk al weggefilterd met black friday, want kreeg weinig valentijnsaanbiedingen in de virtuele brievenbus.

  2. Het ‘niet aan Valentijn doen’ lijkt me makkelijker als je samen bent. Door Valentijn en alle ‘aanbiedingen’ worden de neuzen van alleenstaanden dubbel op het pijnlijke feit gedrukt. En kan me voorstellen dat dat voelt als buitengesloten worden. Is niet leuk.

Reacties zijn gesloten.