Stadsgezicht in een T(r)opical song

Janien Benaets van de Saucage machine riep op tot een 160 gedicht over een stadgezicht.In precies 160 tekens (SMS lengte dus) een gedicht (of iets dat er op lijkt) schrijven is niet makkelijk.
Moniek Verhaaren heeft een prachtige geschreven…..ik weet niet welke stad maar wel warmer dan hier!
Mijn bijdrage inmiddels ook op de site gezet.

Klaprozen, vergankelijk en teer,
het symbool van de oorlog die hier elke dag weer herdacht wordt.
oh, Lakenhal op jouw prachtige plein is geen plaats voor kermis

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

 1. Klaprozen, symbool van eerste wereldoorlog.
  Elke dag de oorlog herdenken…. (wie doet zoiets)
  Lakenhal…. Ieper in BelgiĆ«?
  Was jij daar ook niet geweest in je vakantie? Meen zoiets gelezen te hebben. Als het goed is, heb ik er misschien al twee geraden.
  Leuker dan sudoku dit.

 2. Prachtig, Karin! Fantastisch dat je meedeed. Ook Monieks gedicht vind ik een kunstwerk. Ik geef jou ten volle gelijk! Een jouw stad is zonder twijfel Ieper!

  Eindelijk ff op het web aangekomen en dan spoorslags hierheen … had jouw klaprozen-titel in mijn reactieruimte gevonden: wow … en warempel direct aan de poppies in Flanders Fields gedacht omdat ik jouw vakantiecommentaar eerder al gelezen had over de ontdekking van Frans-Vlaanderen en je lof van het St.-Sixtus-abdijbier … Zo zie je maar hoe de betekenis van een woord door een context van gegevens onmiddellijk de goede richting krijgt!

  Met de leerlingen van de 5e jaren ben ik dikwijls als begeleider meegeweest naar die Westhoek in Vlaanderen. Jaarlijks organiseren de geschiedenisleraren op mijn school een groots vakoverschrijdend Westhoek-project met een bezoek van de grootste kerkhoven, de loopgraven, de Ijzertoren in Diksmuide, Ieper, het bijwonen van de Last Post … jouw gedicht krijgt in die schoolcontext van mooie herinneringen ook een heel speciale betekenis voor mij.

  Ik wil jouw 160 doorgeven aan mijn oud-collega’s geschiedenis: voor in hun speciale projectdocumentatiemap – met ook nog andere gedichten over de Westhoek, WO I en meer. En misschien willen naar jouw voorbeeld ook wel jongeren eens een 160 proberen over hun ervaringen op die plekken van herdenking.

  Nou, jij bent er weer met volle energie tegenaangegaan, joh! Ik ben weeral mijlen achterop … Gelukkig hou jij me bij de tijd.

  Groetjes
  janien

 3. @janien, vervolg op de mail:
  Vrije dagen rijgen zich aaneen tot een ketting van lange luie weken, zelfs de zondag is niet meer de parel van de ketting Jammer dat de zomer ook vakantie heeft

Reacties zijn gesloten.