Squla spelenderwijs leren

Via de mail kreeg ik het verzoek of ik eens wilde kijken naar Squla en er wat over wilde vinden.
Normaal doe ik dat niet graag omdat ik er niet genoeg tijd voor heb en vaak te kritisch ben. Maar goed omdat ik zelfs een demo account kreeg ben ik er toch even ingedoken.
Squla is een basisschoolvakken trainer (denk dat je het zo wel mag noemen). Je betaalt (als school of individu) voor Squla, wat mij betreft wel iets te veel, maar ja er moet ook wat verdiend worden en reclame buiten de deur houden kost ook wat.
Je kunt zelf in allerlei quizzen spelen maar ook tegen een andere Squla deelnemer (niet in real time) maar het voelt wel zo.
Als je keigoed bent kun je prijzen (cadeaubonnen) verdienen, mij lijkt dat het meest stimulerend voor kinderen natuurlijk en voor sponsorende (het is geen reclame) bedrijven ook aantrekkelijk.
Natuurlijk is er ook een lijst met beste scholen en beste individuele gebruikers dat stimuleert natuurlijk ook.
Je kunt ook vrienden worden en vrienden zoeken, wat je er daarna mee kunt heb ik niet uitgeprobeerd omdat ik een volwassene in een kinderomgeving was.
Wat me een beetje tegenvalt is de eenvoudige look en feel van de quizzen, maar misschien is dat juist voor basisschool leerlingen wel lekker, niet afgeleid worden alleen lezen en beantwoorden. (musiek mag wat mij betreft weg)
Natuurlijk is er een rapport en zijn er ook extra punten te verdienen tijdens weken van….

2 echt kritische opmerkingen:

 • Hyves koppeling eruit gooien, dat valt wat mij betreft onder sluikreclame en lang niet alle ouders van kinderen op de basisschool vinden Hyves een goed idee.
 • Ik heb Squla aan laten staan tijdens het schrijven van de blogpost en het account bleef actief, ook na sluiten van de browser en opnieuw adres van de site intikken, was ik nog ingelogd.
  Het gevaar is hier nog groter dan bij andere sites (je kunt er namelijk echt iets verdienen). Laat bij sluiten van de browser direct de inlog verlopen.
  Ook als er geen activiteit is….inlog laten verlopen.  Als een kind wegloopt bij de PC en direct daarna een ander kind naar Squla gaat kan dat op het laatst gebruikte account.

Er zal vast nog meer in ontwikkeld worden…oh ja en voor wat het waard is…Cito levert de vragen. Misschien een idee om dan Scula de digitale kant van eindtoets te laten verzorgen, want het platform zal wel gebouwd zijn op grote gebruikersaantallen tegelijkertijd..kan Cito nog wat van leren.

 

Eén reactie

 1. Beste Karin,

  Dank je dat ons hebt gewezen op het punt mbt in en uitloggen. We nemen graag je aanbeveling over. We zullen een seintje geven wanneer we de aanpassing hebben gedaan.
  groet,

  André Haardt
  directeur/oprichter Squla

  PS de wedstrijd quizzen zijn echt in real time!

Reacties zijn gesloten.