Sociale Media week in het Innovatiehuis..TOP!!

Gisteren mocht ik deel uitmaken van een team presentatoren dat gedurende de hele dag in 4 opeenvolgende rondes een workshop verzorgde over Sociale Media in het onderwijs. Op het weblog van Wilfred Rubens  en Patrick Koning  staan inmiddels verslagen en natuurlijk de links naar de presentaties die zij gegeven hebben.
Mijn aandeel bestond in de 3e ronde uit: De docent aan zet.
Omdat ik van het Consortium de namen van de deelnemers aan deze dag ruim van te voren in bezit had, had ik LinkedIn en Twitter al afgestruind (voor de aanwezigen…nee, niet uw email adres en nee ik ga u niet spammen, ook mijn collega’s niet).
Van het zoekresultaat had ik een wie bent u filmpje gemaakt, zodat ik hen aan elkaar kon voorstellen.
Voordeel van vooraf weten wie er die dag bij zou zijn is dat je een aardig zicht hebt op de activiteiten van de deelnemers op sociale media.
Vanzelfsprekend is het filmpje nergens te bewonderen en zal gewoon in de prullenbak verdwijnen. Privacy was namelijk een steeds terugkerend issue.
Fijne was, dat Patrick, Wilfred en ik vooraf globaal aangegeven hadden waar het zwaartepunt zou liggen om veel overlap (je ontkomt niet aan een beetje overlap) te voorkomen.
Jammer genoeg kon het door mij te leveren bewijs dat je binnen 10 minuten een video filmpje kunt publiceren op internet niet geleverd worden. Time-outje van iets draadloos, maar mijn punt was gemaakt.
Niet te kritisch zijn op je producten maar bedenken waar je e.e.a. voor wilt gebruiken.
Leuk was dat wij ook in  onze presentaties allemaal een stelling/spreuk of slimme zin hadden opgenomen, zonder af te spreken.
Mijn stelling: Gebruik van sociale media moet een oplossing zijn en niet een probleem.
Een groot deel van mijn verhaal is opgegaan aan LinkedIN, wat mij betreft een must voor iedere professional. Niet alleen vanwege je CV opbouw (altijd actueel) maar ook vanwege je netwerk en vanwege de kennis die je opdoet in groepen. Valt onder sociale media, maar is iets minder snel en wat overzichtelijker. Niet iedereen was het hiermee eens trouwens….veel mensen zien LinkedIn als een plaats om je cv te plaatsen als je werk zoekt. Als je er dan nog mee moet beginnen, garandeer ik je dat geen werkgever je serieus neemt.

10 tips verwerkt in de presentatie en een aantal nieuwe mensen in mijn netwerk.

Ikzelf had een lekker gevoel na mijn bijdrage, dingen bespreekbaar maken, een grap maken en soms een beetje te eigenwijs zijn. Presenteren en workshops geven is gewoon onvoorstelbaar leuk (als ik dat 10 jaar geleden over mezelf gelezen zou hebben , zou ik niet meer bijkomen).
Zelfs in de mail vanmorgen naar aanleiding van mijn uitgebluste post een compliment en bedankje…lekker!
Ik mocht geen reclame maken voor mijn werkgever, vandaar dat ik heel bewust de 4e presentatie oversla…een en al reclame en een groot platform waar alles te vinden is.
Ik vond er iets van…maar hou dat mooi voor mezelf.

De hele dag door werd er in de keuken van het Innovatiehuis flink gewerkt aan het @tweetmeeteat evenement van de avond.
Met zo’n 30 mensen van allerlei kunnen en kunde werden er 4 gangen, bereid door Paul Laaper, Karel Wijne en Edvard Spaapen gegeten. Welke voeten e.e.a in de voorbereidings aarde gehad hebben ga ik niet beschrijven….vink, vink, vinklijstjes.
Maar ook dit was een actoviteit voor herhaling vatbaar, eten is informeel, de gesprekken gaan alle kanten op en ik heb weer prachtige mensen leren kennen.

Dan dacht je nu klaar want  Karin is van de korte posts…mooi niet.

Omdat de dag gisteren overboekt was, werden Patrick Koning (sinds gisteren “vriend van CVI”) gevraagd het vandaag gezamenlijk nog eens dunnetjes over te doen.
Met de bingo van Patrick met wat andere onderdelen, zijn we vanmorgen met 20 deelnemers aan de Bingo op de ouderwetse manier. We hadden 20 gespreksonderwerpen, actief of bevragend…en de Bingo ballen bepaalden.
Wat ik zelf heerlijk vind is samen presenteren. Patrick heeft heel veel onderwijskundige kennis en probeert graag heel veel uit. Zijn experiment om met muziek de sfeer in de klas te sturen door gebruik van Stereomood is mooi om te volgen. Daarnaast vullen 2 presentatoren elkaar gewoon aan, vooral als er een discussie ontstaat.
Ook vanmorgen was een goede dikke 2 uurs sessie, waarin met name de hoe doe jij het en wat kan er nog meer, aan de orde kwam.

Deze bijeenkomsten zijn voor herhaling vatbaar. We hebben al voorgesteld om er een dag van te maken waar theorie en praktijk afgewisseld worden. Wordt wat mij betreft vervolgd.
Dank voor de bloemen, de gastvrijheid en de organisatie J, speciaal voor Annemieke die deze bijeenkomst als afstudeerproject gebruikte, wat mij betreft GESLAAGD!!

Oh ja…kun je niet wachten tot het zo ver is? Je mag mij altijd benaderen om een inspiratiesessie of een hands-on workshop te geven…over de prijs worden we het wel eens…zo nu mag ik wel reclame maken!!